Keď si z kávy urobíte chladivý tekutý zákusok
Svet kávy je taký rozmanitý ako ľudstvo samo. Niekomu vyhovuje malé espreso, iní nedajú dopustiť na poriadny hrnček lungo kávy. Niekto musí mať cukor a mlieko, v lete zas mnohí siahajú po ľadovej káve. Práve leto je čas, keď s kávou môžete experimentovať a vytvoriť z nej tekutý zákusok.

Môžete si touto kávou uctiť návštevu alebo vylepšiť svoj deň. Ku káve sa najmä popoludní žiada niečo sladké, no sú spôsoby, ako sa samotná káva môže stať zákuskom. Stačí vám kvalitné espreso, najlepšie z 1 kg balenia Fresh Corner kávy, ktorú kúpite na servisných staniciach Slovnaft, kocky ľadu, mlieko a sladké variácie sa môžu začať.
Nutellová káva
Poriadny kus nutelly dajte do pohára, zalejte horúcou kávou. V servírovacom pohári zalejte ľad mliekom, pridajte nutelovú kávu a na vrch šľahačku.
Káva so slaným karamelom
Do kávy (aj rozpustnej) pridajte rozpustený karamel alebo karamelový sirup. Pridajte štipku soli a rozmiešajte malým ručným mixérom. Pridajte ľad, mlieko a pred vypitím poriadne zamiešajte.
Čučoriedkovo-karamelové latte
Využite sezónu čučoriedok a na dne pohára ich niekoľko rozpučte. Zasypte ľadom a strany pohára ozdobte karamelovým sirupom. Pridajte mlieko, na záver espresso a zostáva už len ozdobiť zopár čučoriedkami na koniec.
Tiramisu latte
Vymiešajte si domácu šľahačku, do ktorej pridajte lyžicu rumového sirupu. Zalejte ľadové kocky mliekom, pridajte espreso a na vrch tuhú šľahačku. Tú posypte kakaom a na vrch pohára pridajte dlhú piškótu, ktorá je ako stvorená na namáčanie do tejto lahodnej zákuskovej kávy.
Jednoduché domáce affogato
Najjednoduchší spôsob, ako si dopriať studenú letnú sladkú kávu, je domáce affogato. Odjedzte si trochu z vanilkovej zmrzliny a priamo do jej balenia si nalejte espresso. Potom už len potrebujete lyžičku a spojiť si chuť vanilkovej chladivej zmrzliny so vzpružujúcou chuťou kávy.