Kanadské pouličné jedlo, ktoré sa v Európe neujalo
Našťastie nie je príliš ťažké ho pripraviť.
![Poutine](https://drivemagazine.sk/media-library/poutine.jpg?id=52372975&width=1200&height=600&quality=85&coordinates=0%2C0%2C0%2C184)
Každý národ má svoje tradičné recepty a pouličné jedlo nie je iné. Kým americký hot dog, mexická quesadilla alebo turecký kebab sú obľúbené po celom svete, kanadské Poutine je možno menej známe. Tu je však recept, ktorý si ľahko pripravíte doma.
Počiatky šťavnatého a syrového Poutine siahajú do 50. rokov 20. storočia, keď sa dostalo do jedálneho lístka čoraz väčšieho počtu bufetov v oblasti Quebecu a v 90. rokoch 20. storočia tento street food dobyl Kanadu. Dnes sa nachádza takmer na každom jedálnom lístku, od rýchleho občerstvenia až po kvalitné reštaurácie, a je neoddeliteľnou súčasťou kanadskej gastronómie a kultúry.
INGREDIENCIE:
- 1 kg zemiakov
- 100 g bieleho čedaru
- 15 g masla
- 500 ml hovädzej šťavy
- 4 PL oleja
- 1 PL múky, soľ, korenie (podľa chuti)
TU JE NÁVOD NA ICH PRÍPRAVU:
Na prípravu omáčky opražte múku na panvici, pridajte soľ a korenie a potom zalejte vývarom. Zmes priveďte do varu a varte, kým nezhustne.
Bude vás zaujímať: Neznáme pouličné jedlá z celého sveta.
Po umytí zemiakov ich nakrájajte na ľubovoľne veľké kúsky a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potom plátky pokvapkajte olejom, otočte a dochuťte soľou a korením.
Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Približne po 20 minútach zapnite rúru na maximálnu teplotu, aby boli plátky zlatohnedé.
Po vybratí z plechu ich posypeme syrom čedar nakrájaným na malé kocky a polejeme hustou omáčkou.
(Recept: Street Kitchen)
Viac zo sveta pouličných jedál? Kliknite sem pre kuriozity aj zaujímavosti chutí street foodu!
Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:
Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.