BAŠTY SLADKOSTÍ
Ak hľadáte osvedčené potešenie na mrazivé zimné dni, vyrazte s nami na cestu okolo sveta za originálnymi sladkosťami.

Každý národ má svoj typický dezert, ktorý sa oplatí ochutnať. Nech sa vydáte ktorýmkoľvek smerom, všade nájdete jedinečné sladké maškrty miestnych cukrárskych majstrov. Na čo treba osobitne zamerať pozornosť, zistíte v našom špeciálnom cukrovom bedekri mapujúcom svetové delikatesy.
KÚSOK FRANCÚZSKEJ NOBLESY
Svetoznámy Pierre Hermé a jeho makrónky stoja za samostatnú cestu do mesta módy. Drobné pečivo okrúhleho tvaru z mandľovej múky symbolizuje luxus, ktorý si môžete dovoliť. Počas návštevy Paríža si preto nenechajte ujsť kreácie legendárneho francúzskeho cukrára, ktorý bol v roku 2016 zvolený za najlepšieho na svete.
Boutique Pierre Hermé, Paríž
TO NAJLEPŠIE Z AMERIKY
Populárna cukrárka Christina Tosi vychádza pri tvorbe dezertov z chutí zaváňajúcich nostalgiou, ktorým dáva novú podobu. Raňajkové cereálie servíruje ako panna cottu. Autorka viacerých kuchárskych kníh pre dospelých i deti je známa ležérnym prístupom. Otvorene priznáva, že viacero jej ikonických delikates vzniklo z kuchárskych nehôd.
Milk Bar, New York
ŠPANIELSKE ŠIŠKY
Overenou zbraňou proti zimnej melanchólii je predĺžený víkend na juhu Európy. Ak zvolíte Španielsko, určite si pobyt oslaďte svetoznámymi churros – španielskymi šiškami podávanými s horúcou čokoládovou polevou. V madridskej čokoládovni Chocolatería San Ginés, súdiac podľa fotografií na stenách podniku, hostili počas 130-ročnej existencie takmer všetky svetové hviezdy, ktoré zavítali do španielskej metropoly.
Chocolatería San Ginés, Madrid
MAŠKRTA PRE CISÁROV
O pôvode cisárovho trhanca, známeho ako Kaiserschmarrn, koluje mnoho legiend. Podľa jednej z nich je tento známy múčnik spätý s kráľovnou Sisi. Ak túžite ochutnať skutočnú klasiku v autentickom prostredí, vyberte sa do viedenskej kaviarne Café Central, založenej v roku 1876.
Café Central, Viedeň
JAPONSKÉ RYŽOVÉ GUĽKY
Foto: Mican Club
Mochi (moči) bol pôvodne tradičný novoročný dezert, z ktorého sa medzičasom stala celoročne dostupná maškrta. Základom je ryžová múka, plnená rôznymi krémami. Odporúčame sladký fazuľový krém alebo náplň dochutenú čajom matcha. V tokijskom Mican Clube si môžete upiecť svoje mochi aj sami.
Mican Club, Tokio
PRE FAJNŠMEKROV
Ozajstným milovníkom sladkostí odporúčame počas návštevy Berlína obetovať čas i peniaze na špeciálne menu zložené výlučne z dezertov. V reštaurácii s dvoma michelinskými hviezdami sa nemusíte obávať, že obed pozostávajúci z piatich až siedmich chodov bude presladený. Jej šéfkuchár René Frank si dal záležať na každom detaile.
CODA, Berlín