BAŠTY SLADKOSTÍ
Ak hľadáte osvedčené potešenie na mrazivé zimné dni, vyrazte s nami na cestu okolo sveta za originálnymi sladkosťami.
![BAŠTY SLADKOSTÍ](https://drivemagazine.sk/media-library/image.jpg?id=32991820&width=1200&height=600&quality=85&coordinates=0%2C0%2C0%2C816)
Každý národ má svoj typický dezert, ktorý sa oplatí ochutnať. Nech sa vydáte ktorýmkoľvek smerom, všade nájdete jedinečné sladké maškrty miestnych cukrárskych majstrov. Na čo treba osobitne zamerať pozornosť, zistíte v našom špeciálnom cukrovom bedekri mapujúcom svetové delikatesy.
KÚSOK FRANCÚZSKEJ NOBLESY
Svetoznámy Pierre Hermé a jeho makrónky stoja za samostatnú cestu do mesta módy. Drobné pečivo okrúhleho tvaru z mandľovej múky symbolizuje luxus, ktorý si môžete dovoliť. Počas návštevy Paríža si preto nenechajte ujsť kreácie legendárneho francúzskeho cukrára, ktorý bol v roku 2016 zvolený za najlepšieho na svete.
Boutique Pierre Hermé, Paríž
TO NAJLEPŠIE Z AMERIKY
Populárna cukrárka Christina Tosi vychádza pri tvorbe dezertov z chutí zaváňajúcich nostalgiou, ktorým dáva novú podobu. Raňajkové cereálie servíruje ako panna cottu. Autorka viacerých kuchárskych kníh pre dospelých i deti je známa ležérnym prístupom. Otvorene priznáva, že viacero jej ikonických delikates vzniklo z kuchárskych nehôd.
Milk Bar, New York
ŠPANIELSKE ŠIŠKY
Overenou zbraňou proti zimnej melanchólii je predĺžený víkend na juhu Európy. Ak zvolíte Španielsko, určite si pobyt oslaďte svetoznámymi churros – španielskymi šiškami podávanými s horúcou čokoládovou polevou. V madridskej čokoládovni Chocolatería San Ginés, súdiac podľa fotografií na stenách podniku, hostili počas 130-ročnej existencie takmer všetky svetové hviezdy, ktoré zavítali do španielskej metropoly.
Chocolatería San Ginés, Madrid
MAŠKRTA PRE CISÁROV
O pôvode cisárovho trhanca, známeho ako Kaiserschmarrn, koluje mnoho legiend. Podľa jednej z nich je tento známy múčnik spätý s kráľovnou Sisi. Ak túžite ochutnať skutočnú klasiku v autentickom prostredí, vyberte sa do viedenskej kaviarne Café Central, založenej v roku 1876.
Café Central, Viedeň
JAPONSKÉ RYŽOVÉ GUĽKY
Foto: Mican Club
Mochi (moči) bol pôvodne tradičný novoročný dezert, z ktorého sa medzičasom stala celoročne dostupná maškrta. Základom je ryžová múka, plnená rôznymi krémami. Odporúčame sladký fazuľový krém alebo náplň dochutenú čajom matcha. V tokijskom Mican Clube si môžete upiecť svoje mochi aj sami.
Mican Club, Tokio
PRE FAJNŠMEKROV
Ozajstným milovníkom sladkostí odporúčame počas návštevy Berlína obetovať čas i peniaze na špeciálne menu zložené výlučne z dezertov. V reštaurácii s dvoma michelinskými hviezdami sa nemusíte obávať, že obed pozostávajúci z piatich až siedmich chodov bude presladený. Jej šéfkuchár René Frank si dal záležať na každom detaile.
CODA, Berlín