Mostmár ebben az európai kisvárosban is 1 euróért juthatunk ingatlanhoz

Folytatódik a trend – ezúttal Franciaországban.

francia vidék

A franciaországi, közel 9 ezer lakosú Saint-Amand-Montrond városa bejelentette, hogy mindössze 1 euróért kínál eladásra egy családi házat. Bár pár feltételnek meg kell felelnünk, korántsem hangzik rosszul a bárki számára nyitva álló lehetőség.

Európában több település is érdekesebbnél érdekesebb ajánlatokkal csalogatja magához mostanában a kalandvágyókat. Nemrég a közép-franciaországi Bourges-tól nem messze fekvő Saint-Amand-Montrond kisváros vezetése állt elő azzal az ötlettel, hogy egy felújításra vágyó ingatlant kezdenek el árusítani 1 euróért.

A kétemeletes lakóház földszintjén nappali, konyha és vécé, míg az emeleten két hálószoba és egy fürdőszoba található. Ezen felül jár a lakáshoz egy jókora udvar és egy garázs is. Az ajánlathoz azonban az is hozzátartozik, hogy 12 éve nem él itt senki, így jelentős mértékű felújításnak néz elébe majd az ingatlan új tulajdonosa.

Ha olcsón költöznél külföldre: Csodás városok, ahol még fizetnek is azért, hogy odaköltözzünk

www.youtube.com

Top 10 Best Tourist Places to Visit in Saint-Amand-Montrond | France - English

Igaz, nem marad magára, hiszen a városháza becslése szerinti 127 800 eurós költségek egy jó részét mindenképp kifizetik neki.

A ház megvásárlására április 1-jétől egészen június 15-éig lehet regisztrálni. A pályázaton résztvevők május 15-e és a zárás időpontja között meg is tekinthetik személyesen a házat.

Ez is érdekelhet! Mindössze egy dollárért vásárolhatunk ingatlant ebben az amerikai városban

A bizottság által kiválasztott jelentkező várhatóan 2025 januárjában írja alá majd a papírokat, a munkálatok pedig 2028 júliusára fejeződhetnek be, írja a TimeOut cikke.

A felújításon túl a másik feltétel, hogy a város új lakójának állandó jelleggel, legalább egy évtizeden át új otthonában kell élnie.

www.instagram.com

Bár Saint-Amand-Montrond apró és távol esik a nagy nyüzsgéstől, mégis rejt magában sok szépséget. Itt található például egy tizenegyedik századi templom, valamint a Cite de l'Or – Pyramide des Métiers d'Art, amely egy furcsa, futurisztikus kinézetű koncertterem.

Ha ezek után is tetszik még a francia kisváros és élnénk itt legalább a következő tíz évben, ezen a linken jelentkezhetünk is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET