Hova szeretnek utazni a TikTok-felhasználók?

A kérdést persze úgy is feltehetnénk, hogy hova ne utazzunk, ha nem rajongunk a turistatömegért...

Fotó: Shutterstock

Nem akarunk senkit elkeseríteni, de a kedvenc tiktakos úti célok között kiábrándítóan fantáziátlanok is vannak. Most a Next Vacay repjegy-kereső állította össze azt a toplistát, amiből kiderül, melyek voltak a TikTok-ozók körében a legkedveltebb desztinációk, de persze az Instagramon is lehet keresgélni, ha a kedvencünk utazás alatt a tömeg.

Fotó: Shutterstock

A „travel TikTok videos" kulcsszavakra idén 350 %-kal (!) többen kerestek rá a Google-ban, mint tavaly. A virtuális bakancslista nagyon vegyes mind földrészek, mind érdeklődési kör tekintetében. A végleges lista összeállításakor a TikTok-videók népszerűsége mellett a Tripadvisor értékelési pontszámát, az éves látogatószámot, az időjárást és a megfizethető szállások elérhetőségét vették alapul.

TikTok Top 10:

  1. Disney World, Florida
  2. Burj Khalifa, Dubaj
  3. Eiffel-torony, Párizs
  4. Tádzs Mahal, India
  5. Grand Canyon, Arizona
  6. Las Vegas
  7. Golden Gate, San Francisco
  8. Hoover-gát, Arizona
  9. Yosemite Nemzeti Park
  10. Stonehenge, Anglia
Érdemes a listánál azt is figyelembe venni, hogy a TikTok-ozók nagy része huszonéves vagy még fiatalabb, így nem meglepő, hogy egy Disney World lett az első helyezett a „Disney-generációt" képviselő felhasználók között, de vannak azért meglepetések is a listán. Ilyen például az Arizona és Nevada határán lévő Hoover-gát és vízerőmű vagy az ókorban épült angliai Stonehenge.

Jelképpé vált erőmű

Fotó: Shutterstock

Hoover-gát

A Hoover elnökről elnevezett erőmű impozáns méretei miatt kedvelt látványosság, miközben az ország életében, fejlődésében is nagyon jelentős szerepe van. Az Egyesült Államok délnyugati részének határmenti, sivatagi településeire és farmjaira innen jut víz, hiszen a Colorado folyón, 1936-ban felépült gát és erőmű egyszerre jelent megoldást az energiaellátásra és az öntözésre is. A gát mögött kialakult Mead-gyűjtőtó 20 millió embert lát el édesvízzel Nevada, Arizona és Kalifornia államokban, és 1,3 millió embernek szolgáltat villamosenergiát.

AMI MÉG ÉRDEKELHET