7 kihagyhatatlan japán látványosság

Japán szépséges és érdekes látnivalóinak tárháza kimeríthetetlen – mi most ezek közül mutatjuk meg a top 7-et.

kioto kyoto
Fotó: Unsplash

Egzotikus kultúra, ősi, élő és a miénktől gyökeresen eltérő népszokások, különleges és ínycsiklandó gasztronómia, izgalmas megapoliszok és gyönyörű tájak – Japán szigeteit felfedezni egy utazással lehetetlen. Összesürítettük az ország legjavát, hogy merre induljon, aki csak rövid időt tölt itt.

Bár Japán kicsi ország, 5 sziget (Honsú, Hokkaidó, Kjúsú, Sikoku és Okinava) alkotja, de ennek megfelelően nagyon változatos táj, változatos élményaket kínál, és meglepő lehet, de nem a túlzsúfolt, ultramodern Tokió vonzza a legtöbb turistát, hanem a szigetország történelmi városai: Oszaka, Szendai, Hirosima, Kiotó vagy Jokohama.

1. Tokió császári városrésze

Fotó: 123rf

Tokió, Császári Palota

Tokió leghíresebb nevezetessége valójában a belvároson kívül található: ez a Császári palota. A palotát és a környékét a 17. században építették.

Míg a palotát a császári család továbbra is használja, a látogatók felfedezhetnek bizonyos részeket, amelyek a nyilvánosság előtt is nyitva tartanak.

Az erőd legnépszerűbb látványossága a Nijubashi híd (azaz dupla híd), de a természeti környezetet is érdemes megfigyelni, hiszen a felhőkarcolók dzsungele között a városban erre nem sok lehetőség van.

2. Fudzsi

Fotó: Unsplash

Fudzsi

Fudzsi, Japán legmagasabb hegye és legjobban ismert jelképe. 3776 méteres magasságával tornyosul a szigetország fölé és szimmetrikus alakjával az ott lakók számára a tökéletesség szimbóluma.

A HELYIEK MONDÁSA SZERINT MINDEN JAPÁN EMBERNEK ÉLETÉBEN EGYSZER KÖTELEZŐ LENNE MEGMÁSZNIA A SZENT HEGYET, MÁSODJÁRA AZONBAN KÉSZ ÖNGYILKOSSÁG.

Az UNESCO csak nemrég, 2013-ban nyilvánította kulturális világörökség részévé. Számos éjszakai túrát indítanak a turistáknak, hogy 7-8 óra kemény mászás után, a csúcson csodálhassák meg a napfelkeltét. Tokióból egyébként nagyon jól látható a hegy.

3. A történelmi főváros, Kiotó

Fotó: Unsplash

Kiotó, Aranypalota

Lenyűgöző táj vár Honsú-sziget fővárosában, Kiotóban: elképesztő állapotban fennmaradt épületek, gazdag növényzet, pezsgő kulturális élet mind azt nyújtja, amire egy Japánba látogató turistának szüksége van. Ha a nyüzsgő Tokióból érkezünk ide, azt érezhetjük, mintha visszarepültünk volna az időben és belekóstolhatnánk az igazi japán életérzésbe. Ma összesen 30 régi templomot használnak, ezek nagy része a 14. században épült.

Az Aranypalotát semmiképpen sem szabad kihagyni!

4. Oszakai várkastély

Fotó: Unsplash

Oszakai várkastély

Az 1586-ban épült palotát többször lerombolták már, most az 1931-ben újraépített verzió áll.

Az 5 emeletes palota tetejére is felmehetünk, ahonnan csodás kilátás tárul elénk. Az Oszakai Kastélyparkban több látnivaló is van, mindegyik történelmi emlékmű: a Hókoku szentély és a Shitennō-ji templom mindenképp kötelező látványosság, de az egész parkot érdemes körbejárni.

5. Takachihói szurdok

Fotó: 123rf

Takachihói szurdok

A Mijazaki prefektúra területén lévő szurdok a sintóisták egyik legfontosabb szent helye és mindemellett elképesztően látványos természeti képződmény, a barlangba sajnos turisták nem tehetik be a lábukat. A monda szerint a napistennő, Amaterasu, elrejtőzött a barlangban, ahonnan figyelte, ahogy testvére, Susanoo, a viharisten tombol. A barlangba való visszavonulásával Japán sötétségbe borult, és a többi isten segítségére és egy tradicionális táncra volt szükség ahhoz, hogy visszacsábítsa őt, és így a napfény visszatért az országba.

A japán kultúra gyökereit ide vezetik vissza, éppen ezért rengetegen látogatnak a szentélybe.

6. Fukuoka

Fotó: 123rf

Fukuokai kastély

Fukuoka Kjúsú szigetén található, a másfél milliós polisz óvárosában található a palota és a köré épített park, amely összesen 48 000 négyzetméteren terül el.

Fukuoka a legrégebbi alapítású japán város.

Ezt az is alátámasztja, hogy ez a Kínához és Koreához eső legközelebbi japán város. Rengeteg támadás érte a várost az évszázadok alatt, amelyet a császári harcosok vezetői, a sógunok és velük a szamurájok alapítottak. A város híres még egy nyári eseményről, a Hakata Gion Yamakasa fesztiválról – a kéthetes, 700 éves ünnepség több millió látogatót vonz az egész országból.

7. Japán Alpok

Fotó: 123rf

Kamikochi Nemzeti Park

A Japán Alpok, vagyis a Hida-hegység területén rengeteg szép nemzeti park található, télen pedig zsúfolt sípályák között is válogathatunk. Az ország egyik leglátványosabb parkja is itt van: a Chūbu-Sangaku Nemzeti Park Honsú központjában található.

A régió az ország második és harmadik legmagasabb csúcsaival büszkélkedik – a Hotaka 3190 méteres, a Yari pedig 3180 méter magas.

A Kamikochi Nemzeti Parkot is érdemes megnézni, ha már arra járunk, ez a terület Naganóhoz tartozik, itt volt 1998-ban a téli olimpia.

AMI MÉG ÉRDEKELHET