A Netflix-sztár Bridgerton gyönyörű angol helyszínei

Anglia a kosztümös filmek elsőszámú helyszíne, és a Netflix eddigi legnézettebb sorozata mind a műfajt, mind az országot csak még népszerűbbé tette.

Fotó: Instagram

A kitalált Bridgerton család fényűző életében minden a külsőségekről szól: hosszú uszályok, fényűző paloták és pikáns intrikák közt zajlanak a mindennapjaik.

Jelen pillanatban (és március 1-jéig biztosan) csak gondolatban utazhatunk, és a szabadidőnkben jóval többet vagyunk négy fal között, amiből egynesen következik az is, hogy több sorozatot darálunk le, mint valaha. A Netflix idei egyik nagy dobása az 1800-as években játszódó Bridgerton (magyarul a Bridgerton család ). A dráma a Netflix legnézettebb (82 milliónál többen látták) sorozata most, és ha már ennyire belehelyezkedtünk ebbe a romantikus történetbe, akkor használjuk inspirációként a következő utazásunkhoz. Mire kijön a sorozat második évada, talán már élőben is megnézhetünk néhány reneszánsz kastély.

Fotó: Instagram

2 helyszínből összeolvasztva

A Bridgerton család filmbeli kastélyának mind belső, mind külső díszlete elvarázsolta a rajongókat. A György korabeli nemesi kúria azonban több valódi helyet ötvöz: a külső helyszíneket a Ranger's House-ban, Greenwich Parkban, Londonban vették fel, a belső enteriőr pedig a Halton House-ban, Buckingamshire-ben.

Fot: Wikimedia

Ranger's House, Greenwich Park

A Ranger's House-t 1722-ben kezdték építeni, annak ideján Chesterfield House volt a neve, majd a Greenwich Park parkőreinek a székhelye, rezidenciája lett.

Greenwich Park

Fotó: Unsplash

Greenwich Park, London

A hatalmas, 76 hektáros park (délkelet London egyetlen összefüggő zöld területe) ad otthont a Királyi Obszervatóriumnak és a Tengerészeti Múzeumnak, emellett innen remek kilátás nyílik egész Londonra.

Halton House

1880-ban építtette Alfred Freiherr de Rothschild, ma már azért nevezik RAF Haltonnak, mert a Királyi Légierőhöz (Royal Air Force) tartozik. Az épület hivatalosan Anglia nemzeti öröksége. A házban a szobákon kívül több nagyobb szalon is található, amelyeket eredeti stílusban őriztek meg, a kupola, a díszítések, a stukkók, mind-mind ezt a kort idézik.

Halton House, Buckinghamshire

Fotó: Getty Images

Halton House


Halton House

Fotó: Instagram


Már a sorozat előtt is népszerű esküvői helyszín volt

Fotó: Instagram

RAF Halton House


Az egyik szalon

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


3 szálláshely Angliában, ahol átélheted a hangulatot

Buckingamshire House, Beaconfield

Fotó: Buckingamshire House


A Buckingamshire House nevű kúriában tökéletes nyugalom, a brit vidék hangulata vár.

East Riding Cottage, Driffield

Fotó: East Riding Cottage


Az East Riding Cottage-ban modern enteriőrrel, pezsgőfürdővel várják a vendégeket.

Walton Castle, Clevedon

Fotó: Instagram


A Walton kastélyban nincsen felesleges giccs, inkább kényelmes és otthonos szállás, ahol még beltéri medence is szolgálja a vendégek pihenését.

AMI MÉG ÉRDEKELHET