A fotós, aki viharra vadászik

Amikor más biztos helyre húzódik, Mike Olbinski előveszi a gépét.

A profi portré és esküvői fotósnak nemcsak bátorságra, hanem kiváló meteorológiai ismeretekre és egy profi csapatra is szüksége van ahhoz, hogy elkaphassa a gyakran brutális erővel lecsapó viharokat - amiket ő gyönyörűnek lát. Videó és képgaléria Mike Olbinski és a viharok találkozásairól.

A microburst, azaz a lefelé irányuló légáramlat lehet száraz vagy csapadékos, egy azonban biztos: minden esetben nagy pusztítás tud végezni, ha lecsap. Ezek tulajdonképpen hatalmas légzuhatagok, amelyek brutális erővel zuhannak alá és akár repülőbaleseteket is okozhatnak. Egy darab csapadék- vagy légoszlop is igen erőteljes, nemhogy egyszerre négy, egy viharban lecsapó microburst.

Amikor a vihar kitesz magáért

Fotó: Facebook/ Mike Olbinski

Microburst

Amikor a fotós és kollégái viharvadász turnén voltak, napjuk eseménytelenül telt, láttak néhány szép zuhatagot és oszlopot, és már épp visszaindultak a szállodájukba, amikor útközben meglátták az égen, hogy valami készülődik. A vihar gyorsan lecsapott a texasi Andrews közelében. A profi csapat úgy döntött, hogy a vihar elé kerül, hogy lássák, mi fog történni. Mivel csak ők voltak a helyszínen (ez egyébként ritka), nem zavarta meg őket semmi, tökéletesek lettek a fotók és a time-lapse felvételek is. Már az is igazán szürreálisnak tűnt, amikor az első után hirtelen megjelent a második oszlop, mire észbekaptak, a vihar jobb oldalán is levált még két eső-jég oszlop – ahogy a fotós mesélte a My Modern Met művészeti magazinnak. Saját bevallásuk szerint eufórikus élmény volt látni kibontakozni egy ekkora vihart.

Viharok time-lapse-en

www.youtube.com

Pursuit - A 4K storm time-lapse filmBecome a Patron: https://www.patreon.com/mikeolbinskiBlu-Ray discs available here: http://mikeolbinski.com/shop/Music by Peter Nanasi, find his work here: ht...

Mike Olbinski elképesztő viharfelvételei:

AMI MÉG ÉRDEKELHET