Adriana és Matej kedvenc helyei és úti tippjei

Mindenhol jó, de legjobb otthon - ez lehetne a szlovák művész házaspár mottója.

Fotó: Shutterstock

Adriana Kučerová és Matej Drlička éveket töltöttek külföldön. Pozsonyban élnek, de otthon érzik magukat a herencsvölgyi (Hriňová) és a budaszállási (Budiná) hegyi tanyák világában is. Leginkább az olasz és a thai konyhát kedvelik, a világ különböző pontjainak felfedezése pedig életük szerves részét képezi. Tippek és kedvenc helyeik a Drive interjújában.

Kedvenc helyeik

A HERENCSVÖLGYI (HRIŇOVÁ) TANYÁK:

Adriana: Herencsvölgyön nőttem fel, az ottani hegyi tanyák, a Poľana-alja a szívem csücske. A teraszos mezők a Bali szigetén látott rizsföldekre emlékeztetnek.

Fotó: Shutterstock

A BUDASZÁLLÁSI (BUDINÁ) TANYÁK:

Matej: Ott nyugalom és béke van, a természet gyönyörű, ideális helyszín a pihenni vágyók számára. Ebben a környezetben az ember valóban ki tud kapcsolni. Elvarázsolt engem ez a vidék.

POZSONY: Matej: Őszintén szeretem a szülővárosomat. Mindig szívesen térek vissza Pozsonyba, olyankor is, amikor egy egzotikus nyaralóhely homokos tengerpartjáról érkezünk haza. Szeretek az óvárosban és a Védcölöp utca környékén sétálgatni, a Hegyi Parkba pedig futni járok. Csakis itt tudnék élni!

Fotó: Shutterstock

Utazási tippjeik

THAIFÖLD, KRABI PROVINCIA

A félszigetet egy hatalmas szikla választja el a szárazföldtől, kizárólag hajóval közelíthető meg. A szikla tetejére kötelek segítségével lehet feljutni, ahonnan varázslatos, a dzsungel és a tengerpart által övezett lagúna tárul elénk.

Fotó: Shutterstock

SEVILLA

A festői szépségű óvárosban sétálgatva, a virágzó narancsültetvények illatát belélegezve, flamencót hallgatva egy pohár bor mellett – ez a sevillai életérzés.

Fotó: Shutterstock

MALDÍV-SZIGETEK

Égszínkék tenger, mesebeli tengerpart, már-már giccsbe hajló a látvány. A gyerekek számára is kiváló üdülőhely. Az országot több száz sziget alkotja, amelyeken találni csak a felső tízezer számára megfizethető, exkluzív helyeket, de kedvezőbb árfekvéssel rendelkező szigeteket is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET