Mindent a szemnek: 5 videó a világ legszebb vonatútjairól

Egy kis vizuális muníció a karantén utáni életünk és utazásaink tervezéséhez.

Fotó: 123rf

Ha már végigjártuk az összes virtuálisan látogatható múzeumot és 360°-os kamerával körbejárható nevezetességet, de még mindig hiányzik az utazás, akkor „szálljunk vonatra"!

Flam vasútvonal, Norvégia

www.youtube.com

TRAIN DRIVER'S VIEW: Flåm to Myrdal with Sun and Rain In 4K UltraHD

A világ egyik legszebb vasútvonala a norvégiai Myrdal és Flam településeket köti össze. A két város között 867 m a szintkülönbség, a közel egyórás út alatt pedig vízesések, hófödte hegyek és csodás kis gazdaságok mellett visz az utunk, így mindenképp érdemes az ablak mellett helyet foglalni.

Wengernalpbahn, Svájc

www.youtube.com

Driver’s Eye View – Lauterbrunnen to Kleine Scheidegg (Switzerland)

Több mint 19 km-es hosszával ez a világ leghosszabb fogaskerekűje, amely 1903 óta működik a Berni-felvidéken fekvő Wengen és Kleine Scheideggen között. A videóban a vezetőfülkéből élvezhetjük a tökéletes kilátást.

Bernina vasútvonal, Svájc–Olaszország

www.youtube.com

★ Cab ride St. Moritz - Tirano (Bernina pass), Switzerland to Italy [10.2019]

Az alpesi ország számtalan festői vasútvonallal büszkélkedhet, ilyen a St. Moritzból induló és az olaszországi Torinóba érkező, Bernina-hágón keresztülhaladó vonal is. Virtuális utazásunk során festői falvak, szédítő méretű sziklák és hihetetlenül kék tavak suhannak el az ablakunk mellett.

Bar–Belgrád vasútvonal, Montenegró–Szerbia

www.youtube.com

4K CABVIEW Bar - Bijelo Polje -102 tunnels -96 bridges -1029m altitude change from Sea to Mountains

A 254 alagúton – köztük a világ egyik leghosszabb, több mint 6 km hosszú alagútján – átvezető vasútvonal a montenegrói kikötővárost, Bart köti össze Szerbia fővárosával, Belgráddal. Az úton hidakban sincs hiány, a 234 közül az egyik Európa legmagasabb vasúti hídja.

Durango–Silverton, Egyesült Államok

www.youtube.com

Durango & Silverton Railroad – Part 1, with Driver, Passenger and Line-side Views

A coloradói Durango és Silverton között vezető keskeny nyomtávú vasútvonalon haladó gőzösre szállni – még ha csak videón keresztül is – igazi történelmi utazás, amely során az Animas folyó mentén a Colorado hegységbe juthatunk. A felvételeket nézve úgy érezhetjük, a vadnyugatra keveredtünk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET