Dobite si auto z telefónu!

Ak žijete podľa najnovších trendov a máte alebo uvažujete o elektromobile, jedna z hlavných otázok je – kde a ako ho budem dobíjať? Okrem domácich nabíjačiek sú tu možnosti, ktoré sa ponúkajú aj priamo na cestách. Jedna z nich je MOL Plugee. Mobilná aplikácia, s ktorou je dobíjanie hračka.

Foto: Shutterstock

Dobíjanie elektromobilu doma je jednoduché. Prídete domov, zapojíte auto do nabíjačky a ráno pred odchodom ho zas odpojíte. Ako však postupovať, keď si auto musíte nabiť na cestách?

Aplikácia MOL Plugee

Foto: Shutterstock

Jednoduchým riešením nabíjania na cesty je stiahnutie si aplikácie MOL Plugee, ktorú nájdete v App Store aj v Google Play. Ak sa registrujete ako užívateľ, zadáte tam priamo aj platobnú kartu a nabíjanie bude o to jednoduchšie. Platiť však môžete aj ako neregistrovaný používateľ – len musíte počítať s vypĺňaním detailov platobnej karty. Registrácia vám umožní získavať aj výhodné akcie, podobne ako je to v Bonus klube.

Ako funguje nabíjanie cez MOL Plugee

www.youtube.com

MOL Plugee How to Charge - SK

Po pristavení auta na nabíjacie parkovacie miesto si v aplikácii vyberte nabíjaciu stanicu, na ktorej ste a typ konektora (CCS, CHAdeMO alebo Type2). Ten nemusíte ani poznať, stačí, ak naskenujete QR kód priamo na nabíjačke. Pripojte kábel a potiahnutím doprava v mobilnom telefóne začnete nabíjať. Ak kábel nepripojíte, po minúte sa aplikácia zresetuje. Nabíjanie môžete kedykoľvek ukončiť potiahnutím doľava. Ak necháte nabíjanie bežať na 100 % kapacity, nabíjanie sa zastaví automaticky.

Ako platiť cez aplikáciu MOL Plugee

Foto: unsplash

Ak ste registrovaný používateľ, platba sa automaticky stiahne z vami priradenej platobnej karty. Pri každom nabíjaní sa na začiatku na karte rezervuje 10 eur. Ak budete nabíjať za viac eur, príslušná suma sa pripojí k rezervovaným 10 eurám a zaúčtuje sa v jednom poplatku ako jedna transakcia. Ak nabijete elektromobil za menej než 10 eur, prevedie sa len príslušná suma a zostatok vám bude vrátený v súlade s predpismi vašej banky. V prípade nedostatku prostriedkov na karte dôjde k opakovanému pokusu o platbu a ak neprebehne, platba sa pozastaví. V tom prípade kontaktujte oddelenie podpory zákazníkov na 02 3322 1229. Vždy aktuálny cenník nájdete na webe.

Kde dobijete elektromobil cez MOL Plugee

Foto: Škoda Storyboard

Nabíjanie cez MOL Plugee je už dnes možné na 14 čerpacích staniciach Slovnaft na Slovensku. Nachádzajú sa v Bratislave (Prístavná a Záhorská Bystrica), Budči, Ilave, Kútoch, Malackách, Novom Meste nad Váhom, Piešťanoch, Poprade, Senci (Bratislavská a Trnavská cesta) a v Žiline. Ich kompletný zoznam a presné adresy nájdete na tomto linku.

Nabíjacie stanice s využitím MOL Plugee nájdete aj pozdĺž diaľnice D1 v Česku (celkovo 24 nabíjacích staníc na čerpacích staniciach MOL), na 72 miestach v Maďarsku, 24 v Rumunsku, 7 v Slovinsku a 11 v Chorvátsku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET