Szoba lóval - mennyit fizetnél érte?

A kecses és barátságos fríz lovakkal szinte együtt is aludhatsz egy angol istállóhotelben.

Fotó: Facebook

A cartmeli Greenbank Farmon nemcsak lovagolhatunk, lovaskocsizhatunk, de egy apartmanban is aludhatunk a lovakkal. Olyannyira, hogy éjszaka néhány váratlan lópuszira ébredhetünk.

A Stable Stay hotel tulajdonosának összesen 14 fríz lova van, köztük fiatalabb és nyugdíjazott kocsihúzó példányokkal, de találkozhatunk mentett állatokkal is a hatalmas farmon. A birtokon találunk normál istállókat és olyanokat is, amelyeknek a fele panzióként üzemel, tehát az apartmanon belül egy ablakos fal választja el a vendégeket a lovaktól. A szálloda honlapján kiválaszthatjuk, melyik lóval szeretnénk összebarátkozni és akár terápiás céllal órát is venni.

Lószagú jó éjszakát!

Fotó: Facebook

Ha valami egészen újra vágyunk, vagy van a családban egy lóimádó gyerek, egy ilyen szállás és az ott eltöltött napok felejthetetlen élményt adhatnak. A közel 30 hektáros birtokon rengeteg szolgáltatást nyújtanak a vendégeknek, lehet lovastúrázni, kirándulni, wellnesselni, a gyerekek sokat tanulhatnak az állattartásról, megtapasztalhatják, milyen sok a munka a lovak körül. Ahogy minden patásnak, a farmon élő példányoknak is külön-külön személyisége van; akadnak makacsabb és simulékonyabb paripák is, az együtt töltött napok alatt magunk fedezhetjük fel, milyen is ez a fajta.

Értékes frízek

www.youtube.com

ITV Border News report on Stable Stays

A frízek egyébként igen drága, ugyanakkor nagyon mutatós lovak: fénylő, dús szőrükön, hosszú, hullámos sörényükön, nyúlánk testalkatukon még azoknak is megakad a szemük, aki alapvetően nincsenek oda a lovakért. Egy fríznek 8 millió forint körüli az értéke, egy fríz ménes pedig elérheti a több száz millió forintos értéket is – ez még a britek pénztárcájához mérten is nagyon magas ár, nem csoda, hogy összesen csak 2000 példány él belőlük a szigetországban.

AMI MÉG ÉRDEKELHET