Ebben az angliai városban sosincs idő az unatkozásra

Brighton, Anglia

Az Anglia egyik legkedveltebb üdülőtérségének számító Brighton a modern kultúra és az angol építészet találkozása, míg a tengerparti szakaszokon folyamatosan pezseg az élet.


Bár sokan London, Manchester vagy Bristol felé veszik az irányt, ha Angliába utaznak, Brightont sem érdemes kihagyni. Utóbbi különleges városa a rengeteg partszakasszal rendelkező Egyesült Királyságnak, többek között azért is, mert a történelem során több uralkodó is szívesen látogatott el oda.

Fotó: Hert Niks / Unsplash

Royal Pavilion

Ennek emlékét őrzi például a Royal Pavilion és a körülötte elterülő, hatalmas kert, melyet a 18. század végén építettek. A város gazdag történelmét a modern, nyüzsgő kultúra egészíti ki, számos művészeti galéria, sokszínű gasztronómiai lehetőség és pezsgő éjszakai élet jellemzi a helyet.

A hosszú partszakaszokon elterülő strandok környékén gyakran népszerű programnak számítanak a különböző vízisportok, a sziklamászás és a biciklizés is.

Ez is érdekelhet: Ismeretlen brit várost választottak meg a legjobbnak

Elhelyezkedéséből adódóan Brighton ráadásul a természetkedvelők számára is érdekes lehet, mivel a város egy UNESCO bioszféra-rezervátum lábánál található, de a környéken húzódik a South Downs Nemzeti Park is, mely egy az egyben egy Csillagoségbolt-park (Dark Sky Reserve) is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET