Ismeretlen brit várost választottak meg a legjobbnak

Ez a gyönyörű vízparti hely tökéletes úti cél lehet a következő angliai nyaralásodhoz.

hajók egy kikötőben, Ipswichben

Valószínűtlen fordulat: az alulértékelt, kevesek által ismert város 2024-ben az Express szerint Anglia legjobb nyaralóhelyének számít. Mutatjuk, miért érdemes ellátogatnod Ipswichbe.

Fotó: Shutterstock

Kikötő Ipswichbeen

Ha idén Angliában tervezünk nyaralni, a Snaptrip nevű utazási weboldal rangsora szerint Ipswich a lehető legjobb választás. Suffolk megye legnagyobb városa Londontól 108 kilométerre északkeletre fekszik, az Orwell-folyó torkolatánál, a tengerparttól mindössze 10 kilométerre.

A 136000 lakosú település a város és a vidék kellemes kombinációját nyújtja.

Rengeteg történelmi szépség található itt, amik már önmagukban izgalmassá tehetik az utazásunkat – ilyen például a 14. században épült Ancient House, illetve a St Peter's by the Waterfront Church, ami 1297-ben épült meg Ipswich legelső templomaként. Ha átfogó képet szeretnénk nyerni a város ötszáz éves történelméről, látogassunk el az Ipswich Museumba, ami a lenyűgöző Tudor-kastélyban található.

Ha a városi séta közben egy kis pihenésre vágynánk, mindenképp látogassuk meg a helyiek kedvenc teaházát, a Pickwickset.

A központban, a Dial Lane-en található hely Ipswich legrégebb óta nyitva lévő teázója, ahol nagyjából hetvenféle szálas tea és harmincféle szemes kávé közül választhatunk, ráadásul kiváló süteményeket is kínálnak.

Ha modern kultúrához van kedvünk, tökéletes választás a Corn Exchange, Ipswich talán legnépszerűbb könnyűzenei központja, ami a városházán található. A hely a zenekarok és DJ-k mellett gyakran fogad feltörekvő stand-up művészeket is. A Corn Exchange emellett egy letisztult bárral is büszkélkedhet, na és egy külön mozival is, ami a legfrissebb független filmeket mutatja be.

Ipswich területéről nem hiányoznak a természeti szépségek sem.

A városhatáron belül maradva tegyünk békés sétát a hatalmas, 28 hektáron elterülő Holywells Parkban – itt a nyári hónapokban vízi sportokat is űzhetünk. Kiváló opció a Chantry Park is, ami 50 hektárjával Ipswich legnagyobb zöldterülete, és gyakran ad otthon izgalmas zenei eseményeknek.

Ajánljuk figyelmedbe! Az idei legjobb brit tájképek

Fotó: Shutterstock

Minsmere Nature Reserve, Suffolk

Ha pedig kicsit eltávolodunk a várostól, néhány perces autóút után felfedezhetjük Suffolk kiemelkedő természeti adottságait. A környéken találhatóak egész Anglia legaktívabb természetvédelmi területei – ezek közül a legfontosabb a tengerpart közvetlen közelében fekvő, mintegy 1000 hektáros Minsmere Nature Reserve, ahol ritka és veszélyeztetett madárfajok tömegeivel találkozhatunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET