Ingyenes az app, ami az autósok őrszeme lehet

Ez a magyar fejlesztésű alkalmazás sok esetben igazi megmentő lehet.

app ingyenes app
Fotó: 123rf.com

Vacsorázol egy étteremben, és otthon hagytad az autót, de a kocsid riasztója pont most romlik el... Nagy bevásárlás és kipakolás után égve maradt a belső világítás... A gyerekek leengedve felejtették az autó ablakát – ilyen és ehhez hasonló helyzetekben segíthet az app.

Autóőrszem

Az Autóőrszemingyenes mobilapplikációt arra találták ki, hogy telefonszám segítségével teljesen idegenek is üzenetet hagyhassanak egymásnak, ha látják, hogy egy autóval valami baj történt, amit jó lenne, ha az autó tulajdonosa is tudna. Kisebb-nagyobb kellemetlenségeket is megelőzhetsz vele, ha te is letöltöd, így te magad is elérhető leszel, és te is tudsz az adott rendszámhoz rendelt telefonszámra riasztást küldeni. Balesetet kerülhetsz el, az akksi lemerülését akadályozhatod meg, az autóban esett kárt jelentheted vele, az autód ellopását/kirablását vagy megbüntetését is megelőzheted vele, hiszen az appba beprogramoztak üzenetsablonokat, mint:
– Nem világít a lámpa.
– Felkapcsolva maradt a lámpa.
– Megbüntetik a gépjárművet.
– Elszabadult a gépjármű.
– Feltételezhetően érték maradt a gépjárműben.

Ezeken kívül is jó pár üzenet közül választhatunk és saját üzenetet is írhatunk a felületen..

Matricával mutathatod hogy használod

Fotó: autoorszem.hu

Matricával tudathatod másokkal, hogy elérhető vagy az appon keresztül.

Jogosan merül fel benned a kérdés, hogy mi van, akkor ha egy autót 3-4 családtag is használ. Az lesz a rendszámhoz rendelt „jogosult", aki regisztrálta a rendszerbe az autót (azaz a rendszámát), de a jogosult hozzáadhat „hozzáférőket", vagyis olyan autóhasználók telefonszámait, akik még szokták vezetni a járművet. Sőt, akkor sincs gond, ha egy családban több autó van, hiszen egy jogosult több rendszámot is hozzárendelhet egy telefonszámhoz.

A riasztások limitálva vannak, tehát egy telefonról egy autóra egy napon belül maximum 3 üzenet küldhető, így ha egész éjjel szól egy autó riasztója vagy olyan helyen parkol, hogy nem tudsz tőle kiállni, akkor maximum háromszor jelezheted.

Az ingyenes applikáció akkor működne a lehető leghatékonyabban, ha minél többen letöltenék, mert így egyre nagyobb lenne az adatbázis.

Így néz ki az Autóőrszem alkalmazás használatban:

Fotó: autoorszem.hu


Fotó: autoorszem.hu


Fotó: autoorszem.hu


AMI MÉG ÉRDEKELHET