Nincs több várakozás a reptéren egy applikációnak köszönhetően

Egy tapasztalt pilóta osztotta meg a praktikát.

Sorban álló utasok a malajziai repülőtéren

Sok idő el tud menni azzal, ahogy tömött sorokban állva várjuk, hogy végre megnyissák a reptéri kaput a beszálláshoz. Ennek, úgy tűnik, most vége.

Az egyik brit légitársaságnál régóta pilótaként dolgozó James számos hasznos repüléssel kapcsolatos trükköt ismer. Az egyik ilyet – egészen pontosan egy hosszú távú járatokra vonatkozót – TikTok-csatornáján osztotta meg nemrég, ahol kifejtette, milyen módszerrel kerülhető el a beszállást megelőző hosszas várakozás.

Egy még fontosabb tanács! Az 5 másodperces biztonsági trükk, ami a pilóták szerint életet menthet

A megoldás szerinte egyszerű: mindössze egy alkalmazást kell letöltenünk a telefonunkra, amely megmutatja, hol tartózkodik éppenséggel repülőgépünk – írja a Sun.

Talán van, aki már ismeri a FlightRadar24 nevű applikációt, de lehet, hogy arra még soha nem gondolt, hogy az a fenti problémánkra is megoldást kínál. Az app segítségével ugyanis azt is megtudhatjuk, leszállt-e már repülőgépünk azon a reptéren, ahol mi várakozunk.

Fotó: Anete Lusina / Unsplash

Az ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével elég akkor odaindulni a kapuhoz, amikor már az appon belül is látható, hogy landolt a gépünk.

Ez is érdekelhet: Egy pilóta szerint ezek a legveszélyesebb időjárási jelenségek

A svéd fejlesztésű Flightradar24 valós idejű repülőgép-követési információkat mutat a térképen, és a kiindulási és célállomásokat, a járatszámokat, a repülőgéptípusokat, a pozíciókat, a magasságokat, az irányokat és a sebességeket is tartalmazza többek között.

Nyitókép: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET