Extrém közel-keleti szállás: csak harmonikus párkapcsolattal!

Az Emírségek izgalmas, szakadék fölött lebegő sátrakkal készül a vendégeknek. Ez a szülők megtestesült rémálma.

Illusztráció: Ardh Architects

A dubaji székhelyű Ardh Architects tervezőcég elképesztő turistacélpontot tervezett a Sardzsa fölé magasodó hegyekbe. A koncepció alapján a The Floating Retreat (A Lebegő Menedék) nevű projekt tíz különálló, kétszemélyes luxussátorból áll, amelyek egy közös platformon lebegnek két hegycsúcs között. Az ötlet számos szempontból felvet kérdéseket, dehát aki kíváncsi, próbálja ki!

Illusztráció: Ardh Architects

A tervek alapján a látogatók a völgyben szállnak be az egyik, gyakorlatilag felvonóként működő sátorba, amelyik felviszi őket a mosdóval ellátott platformra, ahol bejuthatnak a saját sátrukba. A merész és látványos projekt vonzereje nem merül ki abban, hogy a sátrak kifeszítve állnak az ormok között – azokat emellett egyenként le és fel lehet engedni. A vendégek maguk irányíthatják a sátrak felfüggesztését – a sátrak leeresztése csak csendes időben, enyhe szélben lehetséges. Mivel a létesítmény kialakításakor a maximális intimitásra törekedtek, a sátrak változatos konfigurációkban pozícionálhatók, így nem fordulhat elő, hogy két pihenőhely túl közel legyen egymáshoz.

Illusztráció: Ardh Architects

Drágám, próbáld ki nyugodtan azt a fél beülőt, biztos nem lesz gond! Mit is mondtál a harmadik feleségedről?

Bár nem ez az első extrém kalandprojekt a világon, számos kérdés adódik a biztonsággal kapcsolatban.

A tervezők szerint a platformon folyamatosan elegendő számú személyzet tartózkodna, köztük mérnökök is, akik megfelelően tudnák kezelni az esetleges vészhelyzeteket, mint a tűzveszélyt, a beakadó felfüggesztéseket vagy az erős szelet. A sátrakat emellett kettős kábelrendszerrel látták el, így veszély esetén nem csak függőlegesen, de vízszintesen is mozgathatók – vagyis a hegyoldalhoz navigálhatók, ahol már beavatkozhatnak a hegyimentők is.

Természetesen, ha a projekt megvalósul, a vendégeknek nem kell az egész napot a sátraikban tölteniük: az Ardh Architects tervei alapján egy hegyi wellness-központ is épülne, a völgyben lévő fogadóépületben pedig étterem kapna helyet.

Illusztráció: Ardh Architects

AMI MÉG ÉRDEKELHET