Turisták lephetik el az apró olasz falut a Netflix sikersorozata miatt

93 százalékkal nőtt a foglalások száma Atrani környékén a széria megjelenése utáni napokban.

Atrani, Olaszország

Amikor a Netflix új sikersorozatának főszereplője Nápolyból Atraniba utazik, az úton senki nem jön vele szembe — egy magányos Vespán kívül. A valóságban azonban minden eddiginél nagyobb turistatömegre számítanak az idei szezont illetően az itáliai falu környékén. Ennek fő oka pedig pont a közkedvelt sorozat, a Ripley csábító ereje.

Az Amalfi-part legnagyobb része az utóbbi évtizedekben igencsak népszerű az olasz és a külföldi turisták körében egyaránt. Atrani faluja talán kevésbé forgalmas, mint szomszédja, de a nyári hónapokban itt is napernyők és napozóágyak hosszú sora fedi be a csodálatos tengerpartot.

Patricia Highsmith 1955-ben megjelent A tehetséges Mr. Ripley című regényéből készült vadonatúj sorozat azonban még többeknek fogja meghozni a kedvét a környékhez, ennek kapcsán a helyiek egy része örömét fejezte ki.

A kifogástalan fényképezés minden bizonnyal extra reklámot hozott a mi kis falunknak

-- mesélte a GuardiannekAntonio Buonocore, aki a Le Arcate nevű tengerparti éttermet vezeti.

Ide is látogass el! 5 olasz falu, ami nincs tele turistacsoportokkal

www.youtube.com

Ripley | Official Teaser | Netflix

Mások azonban aggódnak, hogy az idetóduló tömeg kezelése nem lesz megoldható. Antonella Florio, a Maison Escher apartmanok tulajdonosa szerint:

Ez a tengerpart már most telített. Ha a sorozat miatt még több látogató jön, őszintén remélem, hogy ők az előszezonban utaznak majd ide.

Továbbá a rengeteg autó, busz és motor megbénítja a forgalmat. Így sokak szerint érdemes lenne az év többi időszakára átterelni a turisták egy részét.

A lakosok úgy gondolják, hogy mindemellett ösztönözni kell az utazókat a vízi közlekedés használatára is.

A dilemma: Olaszország. Észak vagy dél?

www.instagram.com

A Ripley című sorozat készítői még 2021 októberében egy hónapra lezárták a falu központját, hogy visszarepítsék azt a "60-as évek legelejére. A helyi üzleteknek fizettek is a fennakadásokért. Most az őszi hónapokban -- három évvel később -- a stúdió helyett majd turisták költhetik el itt félretett pénzüket.

A Netflix sorozatában Ripley később Nápolyba, Rómába, Palermóba és Velencébe is eljut kalandos útja során. Ezek a helyszínek azonban nem idegen a filmes stáboktól vagy a tömegturizmustól.

A mindössze 800 lakost számláló Atraninak azonban egyelőre szoknia kell a népszerűséget.

AMI MÉG ÉRDEKELHET