5 autentikus étterem, ahol a világkonyha rabul ejt

A nemzetközi gasztronómia hamisítatlan ízeiért nem kell repülőre ülnünk...

étel
Fotó: Unsplash

Ha egy jó fűszeres curryre vagy egy friss, különleges salátára vagyunk, nem kell feltétlenül egy fél delikátesz boltot felvásárolnunk és bonyolult recepteket követnünk, mert elég nagy a választék már hazánkban az autentikus éttermek terén, ahol kényelmesen végigkóstolhatjuk a nemzetek konyháinak finomságait.

Hawaii egy tálban: ONO Poké Bowl

Kevesen tudják, hogy a hawaii-iaknak is van nemzeti étele, nem csupán az amerika által behozott mac&cheese-t, steaket vagy hamburgert lehet a szigetországban fogyasztani, hanem az úgy nevezett pokét is. A poké eredetileg egy nyers hallal és főtt rizs alappal készített zöldséges egytálétel. Most pedig egy esztétikus, újhullámos helyen is megkóstolhatjuk ezt az érdekes fogást Budapesten, a Bartók Béla úton: az ONO Poké Bowlban végtelen variációban kipróbálhatod a hawaii-i finomságot. Vannak a menüben előre összeállított keverékek, de a saját ízlésünk szerint is kérhetünk mixet attól függően, szeretjük-e a halat, vagy inkább húst ennénk, netán vegán verzióhoz van kedvünk. A bisztróban kínálnak még egészséges desszerteket, smoothie bowlokat, koktélokat és reggeliket is.

Cím: 1111 Budapest, Bartók Béla út. 34.
Weboldoal: pokebowl.hu

Szivárvány a tányérodon: poké bowl variációk

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram



India ízvilága: Curry House

Szerencsére az indiai konyha még nem európaisodott el úgy, mint a kínai kifőzdék kínálata. Több jó indiai étterem is van hazánkban, de közülük talán a Curry House az egyik a legjobb a műfajban. Sokan ódzkodnak az indiai fogásoktól, mert az a tévhit alakult ki erről a keleti konyháról, hogy minden túl fűszeres, erős, agyzsibbasztóan ehetetlen a chili miatt. Nos, ez nem igaz, vannak nem csípős fogások is, és még az erős ételeket is kérhetjük enyhe fűszerezéssel. A Curry House tulajdonosa mindazonáltal bangladesi, így személye is garancia arra, hogy minden egyes étel autentikus. A csirke- és bárányhús-imádókon kívül a vegetáriánusok is tegyenek egy próbát, mert rengeteg húsmentes fogás van az étlapon.

Cím: 1125 Budapest, Diós árok 16.
Weboldal: curry-house.hu

Indiai fogások nagy választékban:

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram



A japán konyha legjava a mestertől: Okuyma no Sushi

Okuyama San több mint 20 éve érkezett Budapestre, azóta készít a magyaroknak a lehető legfrissebb és legjobb alapanyagokból japán ételeket, és nem csak szusit! Itt fontos megjegyezni, hogy a japán konyha nem csak nyers halas ételekből áll! Hihetetlen gazdag az ízvilága, az alapanyagok változatossága, mind egészséges és színes fogások, amelyek cseppet sem egyhangúak. Ha azonban kifejezetten szusira vágyunk, akkor is Okuyama pici étterme a legjobb választás. Mindenféle sallang nélkül, minimalista stílusban készíti el a legízletesebb japán finomságokat: zöldségeket, tojástekercseket, salátákat, tésztákat.

Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 5-6. (Kolosy üzletház)
Weboldal: szusi.info

Japán ízei minimalista stílusban, de leggazdagabban:

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


A kebabon túl: török ínyencség a Lokumban

A Lokum Bistro&Brunch-ban biztos lehetsz benne, hogy olyan jól laksz, mint egy király. A török reggelizőhely annyiban egyedülálló hazánkban, hogy itt egész nap reggelizhetsz, és olyan nemzeti ételeket is megismerhetsz, amelyek más török éttermekben, kebabos büféknél biztosan nem jön szembe. A török konyhára földrajzi és történelmi okokból rengeteg más nemzet konyhája is nagy hatással volt, az arab, a görög és más mediterrán ízek, technikák is fellelhetők a fogásaikban: sokféle édes és sós krémet, kenyérkencét, zöldséget, egészséges húsokat és sajtokat, tojásételeket kínálnak. A hely egyik jellegzetes étele a török shakshuka, amit feltétlen érdemes kipróbálni.

Cím: 1066 Budapest, Zichy Jenő u. 30.
Weboldal: lokumbistro.com

Ilyen a gazdag reggeli vagy brunch a Lokumban:

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Mexikói ízélmény a belvárosban: Gringos Amigos

Mexikói étteremből is egyre több van szerencsére és sok remek van közöttük, mi most a Gringos Amigost emelnénk ki, mindig ugyanazt a minőséget hozzák, finomak az ételek és gyors a kiszolgálás. A bisztróban tulajdonképpen a mexikói street foodot árulják: burritót, enchiladát, nachostálakat, quesadillát, tacót és persze churrost. Enyhén fűszeres ételeket is választhatsz, nem feltétlenül ég le a nyelved egy falat burritótól, ha időben jelzed az ízlésedet, igényeidet.

Cím: 1061 Budapest, Anker köz 2-4.
Weboldal: gringosamigos.hu

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


AMI MÉG ÉRDEKELHET