Az EU karibi szigete a világ legszebb tengerpartjával

Ahol hattyúk helyett flamingók mászkálnak a nyugányak között.

Fotó: Shutterstock

Bemutatjuk a Karibi-térség egyik szigetét, Arubát, ahol flamingók között lehet napozni, és dzsungel helyett kaktuszok nőnek. Galéria!

Az európai Karib-térség

A Karib-térségben rengeteg úgynevezett tengeren túli terület van, az ABC-szigetek is közéjük tartozik, a név Arubát, Curaçao-t és Bonaire-t takarja. A 3 sziget a Kis-Antillákhoz tartozik, vagyis a Holland Antillákhoz, ez pedig azt jelenti, hogy a Holland Királyság része (autonóm területként). Aruba Venezuelától észak-északkeleti irányban található, remek az időjárása, egész évben jó idő van, nem esik túl sokat az eső, mint a többi karibi sziget esős szezonjaiban, mégis kevesen ismerik, vagyis nem túlzsúfolt üdülőhely.

Üdv az Európai Unióban!

Érdekesség, hogy több ezer kilométerre, a világ egyik legszebb helyén lógathatod a lábad a türkizkék tengerbe és mégis az Európai Unióban vakációzol. És ez még nem minden: a szegény térségben a kicsi Aruba számít a leggazdagabbnak, így nem kell turistaként elszigetelődni a helyiektől, szemlesütve élvezni a luxusnyaralást. Ma már nem is olyan elérhetetlen egy karibi nyaralás, hiszen vannak elérhető áron is szuper, tiszta, igényes szállások, kedvező repülőjegyek, jó helyi éttermek, nem túl drága a hajó- vagy autóbérlés sem. Ha hosszabb, téli tartózkodásra szeretnél berendezkedni a szigeten, mert nem éred be egy egyhetes vakációval, vagy onnan szeretnéd bejárni a Karibi-szigeteket, akkor sem kell egy vagyonnal érkezned, mert a szolgáltatások nem drágák.

Hattyúk helyett flamingók

Fotó: Shutterstock

Aruba szimbolikussá vált helye a Flamingó Beach, ahol a pink madarak már annyira megszokták az emberek jelenlétét, hogy zavartalanul sétálgatnak és táplálkoznak a színpompás napágyak között, ahol turisták süttetik a hasukat. A színes madarakat a parton megvásárolt eledellel etetni is lehet – ez minden kicsi és felnőtt utazónak életreszóló élmény lehet! A Flamingó Beach a legkedveltebb strand Arubán pedig a 193 km²-es szigeten akad még jó pár szédületesen jó hely. Ilyen például a Eagle Beach is, amely a főváros, Oranjestad melletti tengerpart. Eagle Beach-en a kókuszpálmák mellett jellegzetes divi divi cserjék is díszítik a partot, amely igazán különleges látvány – ez a part a TripAdvisor értékelése szerint a világ legszebb tengerpartjai között van.

Egyedi éghajlat

Ahogy fentebb írtuk, a Karibi-szigetekhez képest száraz, ennek következtében teljesen más a flórája, mint a környező szigeteknek: a buja trópusi növényzet helyett pozsgások, kaktuszok, tüskés bokrok és örökzöldek élnek meg itt. Az Aloe Vera olyannyira elterjedt a szigeten, hogy az ország címerén is ott díszeleg.

Aruba csodás helyei, ahova érdemes ellátogatni:

Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock

Divi Divi cserjék


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock

Oranjestad, Aruba


Fotó: Shutterstock

Triple Steps Beach, Aruba


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Unsplash

Quadirikiri Cave, Aruba



AMI MÉG ÉRDEKELHET