Najbizarnejšie medzinárodné dni

V kalendári plnom sviatkov a osláv niektoré dni vynikajú svojou výstrednosťou. Od pripomenutia si existencie zvláštnych jedál až po priznanie sa k netradičným koníčkom, medzinárodné dni ponúkajú milé odbočenie od všednosti. Tu sú niektoré z tých najneobvyklejších a najfascinujúcejších medzinárodných dní, ktoré sa oslavujú po celom svete.

Oslava medzinárodného dňa
Foto: Unsplash / Timon Studler

Tieto medzinárodné dni môžu byť svojské či nekonvenčné, avšak pripomínajú rozmanitosť ľudských záujmov. Či sa už teda zúčastňujete vankúšovej bitky alebo premýšľate o tajomstvách vesmíru počas Svetového dňa UFO, oslavujme spoločne to, čo robí každý deň jedinečným. Koniec koncov, život je príliš krátky na to, aby bol obyčajný!

Svetový deň UFO (2. júl): Sme vo vesmíre sami? Táto otázka „máta“ ľudstvo po stáročia. Svetový deň UFO nabáda nadšencov aj skeptikov, aby sa zamysleli nad záhadami vesmíru a podelili sa o príbehy mimozemských stretnutí.

Foto: Unsplash / Jonathan Kemper

Svetový deň nutelly (5. február): Milovníci nutelly spojte sa! Táto obľúbená lieskovo-oriešková nátierka má oddaných fanúšikov po celom svete a na Svetový deň nutelly sa fanúšikovia stretávajú, aby si dopriali všetko, čo súvisí s Nutellou, od dekadentných dezertov až po slané pochutiny v kombinácii s ňou.

Medzinárodný deň vankúšovej bitky (prvá aprílová sobota): Kto nezažil dobrú vankúšovú bitku? V tento deň sa mestá po celom svete premieňajú na obrovské vankúšové bojiská, keď sa ľudia všetkých vekových kategórií stretávajú, aby sa zapojili do priateľského vankúšového boja.


Medzinárodný deň mačiek (8. august): Mňau! Tento deň je perfektná príležitosť na oslavu našich mačacích priateľov. Od zdieľania rozkošných fotografií mačiek až po rozmaznávanie našich domácich miláčikov extra maškrtami, je to deň venovaný všetkým mačkám na svete.

Foto: Unsplash / Vadim Arthyukin

Svetový deň toaliet (19. november): Aj keď sa to na prvý pohľad môže zdať nezvyčajné, Svetový deň toaliet slúži dôležitému účelu tým, že zvyšuje povedomie o globálnej hygienickej kríze. Je to akási pripomienka úlohy, ktorú toalety zohrávajú pri ochrane verejného zdravia a dôstojnosti na celom svete.


Medzinárodný deň skeptikov (13. január): Spochybňujte všetko! Medzinárodný deň skeptikov podporuje kritické myslenie a skepsu zoči-voči hoaxom a pseudovede. Je to deň, kedy sa oslavuje racionálne skúmanie a myslenie založené na dôkazoch.

Medzinárodný deň piva (prvý augustový piatok): Pozor všetci milovníci piva! Medzinárodný deň piva je oslavou obľúbeného nápoja, ktorá spája pivovary, krčmy a nadšencov piva, aby zdvihli pohár a pripíjali na umenie varenia piva.


Svetový deň emodži (17. júl):
🎉📅🌍 Emoji sa stali neoddeliteľnou súčasťou modernej komunikácie a dodávajú našim správam farbu a výraz, častokrát i bez použitia slov. Svetový deň emotikonov oslavuje tieto drobné ikony a ich vplyv na to, ako sa vyjadrujeme v digitálnom veku.

Foto: Unsplash / Wil Stewart

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET