Ha a Bookingon foglalsz, vigyázz, hogy milyen linkre kattintasz

A Booking szerint nem törték fel a rendszerét, mégis az alkalmazásuk küldi a csaló emaileket.

booking
Fotó: Shutterstock

Van, akinek pénzt is leemeltek a kártyájáról, miután látszólag a Bookingtól érkezett emailben megadta a kártyaadatait. A Booking mindent tagad, a szállodák is, az utazók pedig pórul járnak az online csalók újabb húzásától.


A legújabb internetes csalás keretében a booking.com oldalon keresztül foglaló utazóktól egy visszaigazoló e-mailen keresztül próbálkoznak a csalók hozzájutni az emberek bankkártyaadataihoz. A beszámolók szerint az e-mailben

„azzal fenyegetik az utazókat, hogy ha nem adják meg az üzenetben szereplő linken a bankkártyaadataikat, akkor foglalásuk 4–12 órán belül törlésre kerül”

– olvasható a Guardian cikkében.

Bár a booking.com határozottan tagadja, hogy a rendszerét feltörték volna, az tény, hogy az e-mailek a noreply@booking.com hivatalosnak tekinthető címéről érkeztek, valamint az e-mailek a cég alkalmazásában is feltűntek.

A szállásfoglaló oldal szerint a hiba nem náluk keresendő, hanem az egyes szállodák levelezőrendszerében. Az érintett hotelek viszont azt állítják, náluk nem történhetett meg ilyen probléma. A legtöbb e-mail egyébként olyanok postafiókjába érkezett meg, akik vagy már bejelentkeztek a szállodába, vagy pár napon belül érkeznek meg a lefoglalt szálláshelyekre.

Fotó: Shutterstock

Az egyik károsult elmesélte, hogy miután az elküldött linken kitöltötte a bankkártyaadatait, kénytelen volt letiltatni kártyáját – ami persze elég kellemetlen szituációt szült nyaralás közben.

„Mivel az e-mailben minden foglalási adat helyes volt, és az valósnak tűnő címről is érkezett, illetve még a Booking alkalmazásán belül is láttam az üzenetet, úgy gondoltam, ez biztosan valós lehet”

– magyarázta el az ügyfél, hogy miért dőlt be a csalóknak.

Ő azonban még jól járt, hiszen tőle nem emeltek le pénzt a csalók, ám egy másik érintett sajnos nem úszta meg kártyaletiltással. Miután válaszolt az e-mailre, a bankszámlájáról a csalók ismételten leemelték a már kifizetett szállás árát. Ugyan a károsult szerencsére a bankjától visszakapta az összeget, a beszámolók szerint az e-mailek abszolút hasonlítanak egy hivatalos üzenetre, így nehéz kiszűrni a csalást.

A Booking azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy amennyiben bármilyen kérdésük, problémájuk van foglalásukkal, illetve a fizetéssel kapcsolatosan, inkább hívják fel a cég éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálatát, illetve tájékozódjanak akár az adott szálláshelynél is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET