Öt év után letaszították az első helyről Európa legjobb feltörekvő úti célját

Nem került fel az idei tízes listára.

Braga, Portugália

Portugál város lett 2024 legjobb európai feltörekvő úti célja.


A turisztikai szakmában az egyik leginkább megbecsült díjnak számító, 1993-ban alapított World Travel Awards éves európai díjátadóján számos kategória legjobbjait jutalmazzák a szakértők, de leginkább a kontinens legjobb feltörekvő úti céljának járó elismerésre kíváncsi mindenki.

E kategória díját az elmúlt öt évben a grúziai Batumi városa nyerte el, idén azonban a portugáliai Braga városa végzett az élen, írja a Time Out.

Ha Grúziába utaznánk: Kutaiszi, a világ egyik legősibb városa

Fotó: Unsplash

Az ibériai ország észak-nyugati csücskében található Bragát a portugál Rómaként is emlegetik, rengeteg egyházi emléke miatt. A templomok közül kiemelendő a Santuário do Sameiro, a Santuário do Bom Jesus do Monte, és itt található a Portugáliai legrégebbi székesegyháza is.

Fotó: Unsplash/Leandro Silva

Braga, Portugália

A pezsgő egyetemi városban mindig nagy a mozgás, nem csoda, az Universidade do Minhóba például közel 20 ezer diák jár. Bár Braga Lisszabon és Porto árnyékában eddig kevesebb figyelmet kapott, ez hamarosan megváltozhat.

Még több Portugália: Portugáliát keresztül-kasul beutazhatod vonattal 49 euróért

Fotó: Unsplash/Márcio Azevedo

Braga, Portugália

Braga a szavazáson olyan városokat előzött meg többek között, mint a dél-olasz Matera, az észt Tartu, az ausztriai Bad Ischl, valamint Ljubjana. A teljes lista itt olvasható.

Ha további izgalmas úti célok felé vennénk az irányt: A legizgalmasabb úti célok 2024-ben

Fotó: Unsplash

Nem ez volt Portugália egyetlen elismerése, a legvonzóbb szigetnek járó díjat Madeira kapta, a kalandturizmus idei fellegvárának pedig az Azori-szigeteket választották.

AMI MÉG ÉRDEKELHET