​Malá britská dedinka, kde mohol žiť kráľ Artuš a Merlin

Dnes je z nej skutočný turistický raj.

Tingatel

Hoci Tintagel na pobreží Atlantického oceánu nepatrí medzi hlavné britské mestá, je jedným z najlepších miest v ostrovnej krajine, kde sa môžete ponoriť do britskej histórie, mýtov a nádhernej prírody.

Samotná dedina sa nachádza na pobrežných útesoch v grófstve Cornwall v juhozápadnom kúte Anglicka a počas svojej návštevy si môžete vychutnať piesočnaté pláže a výhľad na priezračne modré more.

Zvláštnym skvostom je úsek pobrežia známy ako Bossiney Cove, ktorý turisti často prehliadajú, hoci strmé schody v malebnej prílivovej zátoke stoja za výstup.

Určite to nie je najprístupnejšie miesto, ale výhľady vám to zaručene vynahradia.

Foto: Shutterstock

Najväčšou atrakciou Tintagela je však hrad, kde podľa legendy mohol niekedy koncom 5. alebo začiatkom 6. storočia žiť kráľ Artuš, ktorý viedol aj rytierov okrúhleho stola. Nachádza sa tu aj 8 metrov vysoká bronzová socha Gallosa, ktorá znázorňuje tohto panovníka, ale na hrade sa nachádza aj unikátny mostík, ktorý spája pevninu s mysom vystupujúcim z mora.

Jaskyňa pod hradom dodáva miestu mystický charakter: v jednej z týchto jaskýň trávil svoje dni čarodejník kráľa Artuša Merlin. Tento príbeh preslávili legendy o kráľovi od Alfreda Tennysona, podľa ktorých kráľa Artuša vyplavili vlny na breh a potom ho čarodejník odniesol do bezpečia.

Foto: Shutterstock

Kostol v Tintageli má tiež fascinujúcu históriu: na náboženskom mieste zasvätenom apoštolovi Pavlovi sa nachádza 30 000 kusov mozaiky a od roku 2008 aj verná kópia poslednej večere od Leonarda da Vinciho.

(The Sun)

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET