Brutál Toyota épült, kempingezéshez

Mi is így szoktunk kirándulni menni.

Fotó: Toyota USA

Az amerikaiak kicsit átalakították a Toyota Tundrát, hogy kényelmesen lehessen vele kempingezni, nagyjából bárhol.

Az Expediton Overland nemcsak egy terepjárókat expedíciós autókká átalakító cég neve, de az általuk készített népszerű televíziós sorozaté is. Az amerikai műhely által átépített Toyota Tundra modell így a képernyőn is feltűnik a januári ötödik szezonban.

A Tundra Orion névre keresztelt off-road lakóautó mintegy 10 ezer kilométert tett meg extrém körülmények között az északi sarkkör közelében és végig helytállt. Ez egyrészt a kitűnő technikai alapoknak köszönhető: a Toyota Tundra népszerű pick-up Észak-Amerikában, 2022-ben pedig a teljesen megújult harmadik generációjához érkezett. A japán négykerekűt 3,5 literes, V6-os turbómotor hajtja, a 390 LE teljesítményű erőforráson nem is módosítottak az Expedition Overland szakemberei, szinte minden máson azonban igen.

www.youtube.com

Putting the Final Touches on our 2022 Tundra Build | X Overland Tundra Series Shop Talk #16

Amíg a Tundra Orion 35 colos terepabroncsai, megerősített felfüggesztése, terep-védőelemei és tetőfényei abban segítenek, hogy eljussunk a legtávolabbi helyekre is, a kempingfelszerelés már abban, hogy komfortosan ott is maradhassunk. A campertetőből kihajtható sátoron két, egyenként 200 wattos napelem kapott helyett, így a közműrendszerektől távol is jut energia a hűtődoboznak, az állóhelyzeti fűtésnek és a műholdas kommunikációs és navigációs rendszernek. A felszerelést 50 literes víztartály teszi teljessé.

Fotó: Toyota USA

Bepakoltuk a gyerekkönyveket, a túrórudikat meg a kispárnát.

AMI MÉG ÉRDEKELHET