5 film, amit Budapesten forgattak. De te vajon megtalálod benne a városi helyszíneket?

A magyar főváros hol dublőrködik, hol önmagát alakítja.

All The Light
Fotó: Netflix
Magyarországon nemcsak stúdiókban, hanem budapesti és vidéki helyszíneken is szeretnek forgatni a filmesek. Ennek apropóján mutatunk 5 filmet, ahol a magyar főváros játssza a háttér szerepét.

A láthatatlan fény

youtu.be

All the Light We Cannot See | Official Teaser | Netflix

Az Anthony Doerr azonos című Pulitzer-díjas regényéből készült sorozatot tavaly forgatták Budapesten, és olyan ismert színészek lesznek láthatóak főszerepben, mint Mark Ruffalo vagy Hugh Laurie. A láthatatlan fény története csodálatos és drámai, Budapest adta a díszletet a második világháború alatt megszállt Párizsnak, ahol egy vak francia lány és egy német fiú találkozása kerül a történet középpontjába. Nézd meg a hivatalos előzetest, mert már abban sok hazai helyszín felfedezhető! A mini sorozatot idén ősszel, november 2-től láthatod a Netflixen.

Vörös veréb

youtu.be

Vörös veréb (18) - hivatalos szinkronizált előzetes #1

A Vörös veréb nem az első, és valószínűleg nem az utolsó kémfilm, amit Budapesten forgattak. A Jennifer Lawrence főszereplésével készült akció thrillerben rengeteg szép fővárosi és más hazai helyszín is felfedezhető, egy Magyarországra érkező turista számára egész jó itinert adhat a film, hiszen kastélyok, szállodák, múzeumok és más egyéb kulturális helyszínek is láthatóak egy-egy jelenet erejéig.

Szárnyas fejvadász 2049

youtu.be

Inside the Making of 'Blade Runner 2049' | Created with Blade Runner 2049

A jövőben játszódó, izgalmas akció sci-fiben nem könnyű felfedezni a magyarországi helyszíneket, de nem lehetetlen. A fenti werkfilmben bemutatják a budapesti helyszíneket, sőt egy elhagyatott hőerőművet is. Harrison Ford, Ryan Gosling és Jared Leto egy olyan jövőbeli világba repít el bennünket, ahol nem szeretnénk élni, de a helyszíneket a film után érdemes megnézni a valóságban is. Mi szerepel a Szárnyas fejvadászban? Például a Szabadság téri volt MTV székház, vagy a Nagyvárad téri metróállomás. A többit keresd meg magad a remek alkotásban!

A kém, aki dobott engem

youtu.be

A KÉM AKI DOBOTT ENGEM magyar előzetes

A kém-vígjátékban Mila Kunis és Kate McKinnon véletlenül belekeveredik egy nyomozásba, és az ügyük szálai Európába vezetnek. A kém, aki dobott engemben Budapest nemcsak magát „játssza", hanem Bécsnek, Prágának, Párizsnak, Berlinnek és Amszterdamnak is tökéletesen megfelelt a film készítői szerint. A vígjátékban könnyen felismerhetőek a budapesti helyszínek, légy résen!

Fekete özvegy

youtu.be

Fekete Özvegy (Black Widow) - szinkronizált előzetes #1

Ha Marvel-filmről van szó, garantált a hatalmas nézettség és siker az egész világon, így Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), vagyis a Fekete Özvegy látványos búcsúja igen nagy durranás volt a rajongók körében. A filmben rengeteg akciódús budapesti jelenet van, a leghíresebb robbanásos jelenet – ami a Parlament közelében volt – ráadásul nem trükk, valóban pirotechnikai eszközökkel és repülő autóval vették fel.


From Your Site Articles
AMI MÉG ÉRDEKELHET