Megelevenedő történelem Budapesten

A VR-szemüveges túrák visszavarázsolnak minket a múltba.

Fotó: VR Tours

Nemcsak turistáknak lehet érdekes a VR túra a Budai Várban, hiszen a furcsa szemüvegek segítségével mindenki számára élővé válik a múlt. A virtuális valóság által török janicsárok vagy orosz tankok között találhatjuk magunkat - egy-két percre, ami éppen elég is.

A VR Tours olyan virtuális túrákat szervez szabadtéren a Budai Várban, amelyhez hasonló még sosem volt. A történelmet tanuló általános és középiskolásoknak kötelezővé tennénk a programot, de a többféle történelmi koron átívelő túra ugyanolyan érdekes lehet felnőtteknek is.

A 13. századtól '56-ig

Illuszráció: VR Tours

1686, Buda visszafoglalása

A virtuális valóságot mutató túrák lényege, hogy miközben a Várnegyed ma is létező részein sétálgatunk, a virtuális szemüvegen keresztül láthatjuk a programban szereplő hét különböző történelmi korban az adott helyszínt. A VR technológiának köszönhetően a VR Tours saját készítésű 360°-os 3D-s animációin keresztül elevenedik meg előttünk a történelem.

A Budai Vár – amely egyébként UNESCO Világörökség – helyszínén másfél órát tölthetünk el a különböző korokban. Ha külföldi ismerősöket vinnénk magunkkal, hogy megismerjék a magyar történelmet, jó tudni, hogy 8 idegen nyelven is igénybe vehetjük a szolgáltatást. Mindegy, hogy a középkorban vagy az 56-os forradalom idején vagyunk kíváncsiak a Budai vár környékére, nagyon látványos és okos kulisszák közé csöppenünk. Megnyugtatásképp: azoknak sem kell tartaniuk a programtól, akik érzékenyek a VR-élményekre, mert a jelenetek rövidek és két lejátszás közé szöveges-mesélős-sétálós szünetek vannak beiktatva, tehát nem másfél órán keresztül nézzük a virtuális valóságot.

A VR időutazáson a 13. századtól az 56-os forradalomig kalauzolnak el bennünket.

A VR Tours programjain szemüvegesek is részt vehetnek, a programot 12 évnél idősebb gyerekeknek ajánlják.

AMI MÉG ÉRDEKELHET