Kényeztető pihenés Bükfürdőn

A büki gyógyfürdő – Bükfürdő – Európa egyik legismertebb, Magyarország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője. A hatalmas területen fekvő fürdőövezetben található szállodák és wellnessközpontok minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást kínálnak.

Bük település az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál fekszik, Pozsonytól közúton alig másfél óra alatt elérhető. A 3500 lakost számláló kisváros különösen népszerű a Szlovákiából, Csehországból és Ausztriából érkező turisták körében, és nemcsak a földrajzi közelsége miatt.

Mire jó a bükfürdői gyógyvíz?

www.youtube.com

Bükfürdő, fürdőváros az Alpokalján !!! Feldobhatjuk? :-)

1957-ben Bük határában kőolajat kerestek, de a fúrások csak termálvizet hoztak a felszínre. A felfedezésnek mégis nagy jelentősége volt – a forrásra 1962-ben termálfürdőt építettek, amely sokáig csak egy medencével működött. A fürdő vizét 1965-ben hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánították, 1972-ben pedig megnyitották a fedett fürdőt is, azóta a város egész évben fogadhatja a gyógyüdülésre érkezőket. A rekreációs parkot 1992-ben nyitották meg, napjainkban a fürdő Magyarország második legnagyobb gyógyfürdője. A magas ásványianyag-tartalmú bükfürdői gyógyvíz különösen alkalmas mozgásszervi, urológiai, ízületi és nőgyógyászati problémák kezelésére, de csontritkulás és baleseti sérülések utókezelése esetén is hatásos. Ivókúra formájában emésztőrendszeri megbetegedéseknél – gyomorhurut, fekélyek – alkalmazható.

Bükfürdő Thermal & Spa

Fotó: Bükfürdő

A fürdőkomplexumban három zóna található: gyógy- és strandfürdő, élményfürdő, valamint a szaunavilág. A gyógy- és strandfürdőben elsősorban gyógyvizes medencék várják a látogatókat, de ha a család együtt szeretné tölteni az időt, természetesen családi- és a gyerekmedencék is rendelkezésre állnak. Igazi különlegesség a szezonálisan üzemelő Acapulco medence, ahol hullám- és ugróöböl is található. Az élményfürdőben pezsgőmedence, élménymedence, beltéri csúszda és sodrófolyosós, nyakzuhanyos medence biztosítja a kikapcsolódást. Ebben a fürdőegységben gyermekmedence és egy a tengeralatti vízivilágot idéző, interaktív játékokkal felszerelt medence is van, amely a Cápabarlang nevet viseli. A szaunavilágban kültéri ördögszauna, finn erdei szauna, gőzfürdő és tepidárium található, de nem hiányoznak a kültéri és beltéri medencék, a jakuzzi, valamint a Kneipp-medence sem. A fürdőhöz egy kemping is tartozik, amely egész évben nyitva van.

Aktívan pihenőknek

A Bükfürdőre látogatóknak nem csak a termálfürdő nyújt kikapcsolódást. A városkában egész évben sok programot szerveznek, de az aktív pihenést keresők is megtalálják a számításukat. Kiváló sportolási lehetőségeket nyújt a sportpark, a golfpálya, a sportcentrum és a szabadtéri kondipark is, de a vendégek kipróbálhatják a különleges mászó- és kalandpályát, valamint a játszóparkot is.

Akik Bük város kulturális értékeire is kíváncsiak, megnézhetik a Szent Kelemen tiszteletére emelt római katolikus templomot, amely a 13. században épült. Falfestményeinek egy része a középkorból, a többi a 16. századból származik. A környék felfedezése közben mindenképpen érdemes tenni egy városnéző kirándulást a középkori hangulatú Kőszegen is, ahol a magyarországi várépítészet egyik legszebb öröksége, a Jurisics-vár tekinthető meg.

AMI MÉG ÉRDEKELHET