Több horvát városban is súlyosan megbüntethetnek, ha konfliktusba keveredünk

Fő a békesség és az alacsony decibel.

Dubrovnik

Bármennyire is idillinek tervezzük meg a vakációnkat, bármikor felmerülhetnek olyan problémák, amelyek feszültséget, majd vitát generálnak köztünk és utastársaink közt. Mindezt pedig akármennyire ártalmatlannak és hétköznapinak tartjuk, néhány horvát úti cél esetében nem árt vigyázni, ugyanis súlyos pénzbüntetést kaphatunk, ha rajtakapnak egy hangos veszekedés közepette.

Néhány népszerű horvát városközpontban – mint például Split vagy Dubrovnik belvárosában is – helyszíni bírságot kaphatunk helytelennek ítélt viselkedésért.

Ilyen magatartás többek között a szóbeli bántalmazás, amelynek a körébe beletartozik a hangos kiabálás és veszekedés.

Ha ezek közül elkövetjük valamelyiket a városközpontban, akár 4000 eurós büntetést is kiszabhatnak ránk. Mindezt ugyanis közrendzavarásként definiálják a jelenlegi horvát törvények.

Ezt is olvasd el! Autóval Horvátországba? Mutatjuk, merre érdemes elindulni

Fotó: Shutterstock

Ez az Express szerint kiterjeszthető bármely olyan személlyel való vitára, akivel együtt utazunk – legyen szó családtagról, partnerről vagy barátról.

Ugyanebbe a kategóriába tartozik a részeges viselkedéssel kapcsolatos rendzavarás.

Ez is érdekelhet: 4 gyönyörű horvát sziget, ahova Pozsonyból is könnyedén eljuthatunk

Ha tehát különösen nehezen tudjuk kordában tartani a hangunk erősségét, és könnyen megemeljük néhány decibellel, különösen figyeljünk oda – mert hamar plusz kiadásokkal drágulhat a spliti vagy dubrovniki vakációnk.

Amikre még figyelnünk kell

További helyszíni bírságok közé tartozik a közterületen történő alkoholfogyasztás, a közterületen történő vizelés vagy hányás, a városokban való meztelen sétálás, valamint a műemlékekre való felmászás is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET