Najlepšie vychytávky do auta na cestovanie so psom

Naši štvornohí chlpatí spoločníci sa stali neodmysliteľnými súčasťami našich životov. Aj počas ciest autom chceme zažívať spoločné chvíle namiesto strachu o to, ako je nášmu psovi v psom hoteli. S týmito vychytávkami bude vaše cestovanie autom so psom oveľa jednoduchšie.

Foto: Shutterstock

Autá sú dizajnované na to, aby v nich boli ľudia, nie psy. Na to, aby mal váš štvornohý miláčik pohodlie, nulový stres, ale aby bolo cestovanie aj bezpečné a s čo najmenšou údržbou, môžete zvážiť investíciu do týchto doplnkov, stvorených do auta pre chlpáčov.

Bezpečnostný pás pre psa

Foto: Najdarceky.sk

Voľne sa pohybujúci pes po aute je katastrofa čakajúca na spadnutie. Či už vyrušenia, nechcený pohyb, alebo zľaknutia môžu viesť ku krízovým situáciám. Aj pre psa v kufri platí, že je rovnako nebezpečný ako každá neupevnená vec – v prípade nárazu nie ste chránení proti jeho pohybu a nie je tiež chránený psík. Riešením môže byť psí bezpečnostný pás. Ten umožní psíkovi byť pri vás na sedadle, sedieť, ležať či stáť, no byť poistený popruhom, ktorý sa pripína na bežný bezpečnostný pás auta.

Inou možnosťou je dokúpiť priečku medzi predné a zadné sedadlá. Existujú aj dočasné priečky, ktoré ľahko odmontujete a budete tak mať istotu, že nič nebude rušiť vaše šoférovanie.

Psí pelech do auta

Foto: Heureka.sk

Pri dlhších cestách sa neunavíte len vy, ale aj váš pes. Prenosná posteľ skoro nič neváži a tento pelech na cesty dá psíkovi jeho známu vôňu jeho miesta, pohodlný oddych a vám možnosť posteľ kedykoľvek zložiť, keď s vami práve pes na cestách nebude.

Psia prikrývka na autosedadlá

Foto: Mall.sk

Udržať auto bez psích chlpov, blata z paciek či škrabancov sa zdá byť takmer nemožná úloha. Ale len dovtedy, kým si nekúpite psiu prikrývku na sedadlá. Tie sú navrhnuté tak, že sedia presne na autosedačku, sú vodotesné a ľahko umývateľné a dajú sa aj oprať. Niektoré dokonca poskytujú priečinok, ktorý zabráni, aby psík spadol pod sedadlá v prípade náhleho brzdenia.

Cestovné pitie a miska na jedlo pre psa

Foto: Yankodesign

Na cestách autom nezabúdajte, že psie telo sa ľahko prehreje, a preto nikdy nenechávajte psa v aute samotného pri zavretých oknách, vôbec nie počas letných dní. Okrem tejto samozrejmosti tu je nutnosť hydratácie. Psia fľaša na vodu má pri uzávere zložiteľnú misku, z ktorej sa pes môže napiť kedykoľvek, aj na túre a výlete. Skladateľná miska na granule zas umožní nakŕmiť psíka kdekoľvek s minimálnym zabratím miesta.

Interaktívne hračky pre psy

Foto: Zuzalo.sk

Nielen pre deti, ale aj pre psy je dlhé cestovanie nuda. Avšak aj pre štvornohých spoločníkov existujú hračky, ktoré im budú stimulovať myseľ a zabavia ich počas celej cesty. Či už ide o puzzle, do ktorého vložíte ich obľúbené maškrty, alebo žuvacie a hryzacie hračky, to všetko pomáha psom prežiť cestovanie autom, znížiť ich úroveň úzkosti a zabrániť deštruktívnemu správaniu.

Profesionálna kúpeľňa pre psy – Dogwash

www.youtube.com

Dogwash - Zariadenie na umývanie psov na čerpacej stanici Slovnaft - Prístavná ul.

Na dlhých jazdách autom nezabudnite ísť so psíkmi pravidelne na prechádzku. Na mnohých servisných staniciach Slovnaft nájdete priestor na vybehanie či misky s vodou pre psíky. Na servisnej stanici Slovnaft – Prístavná a v Dunajskej Strede na Galantskej ceste dokonca nájdete pre psíky aj Dogwash. Táto profesionálna kúpeľňa pre psy vám pomôže umyť zablateného psíka či osviežiť ho pred ďalšou cestou, napríklad do populárneho Chorvátska či Maďarska.

Pri vyhradenom parkovaní funguje táto služba rovnako ako ručná autoumyvárka – na žetóny. Psíka pripnete do vyvýšenej vane s protišmykovou podlahou, použijete flexibilnú sprchu a prípravky, ktoré sú špeciálne vyvinuté na ošetrenie psej srsti a oceníte aj sušič srsti.

AMI MÉG ÉRDEKELHET