4 klasické filmy, po ktorých budete uvažovať o kúpe letenky

Hlboké dojmy zo vzdialených miest – aj o tom je kino.

Foto: Shutterstock

Ak milujete cestovanie, s príchodom zimy ste možno nútení stráviť viac času na svojom gauči. Nasledujúci zoznam je pre vás šitý na mieru: tieto snímky ponúkajú podobné zážitky, aké by vás čakali po kúpe leteniek.

PLÁŽ (2000)

www.youtube.com

The Beach (2000) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

V tomto filme so skvelou hudbou môžeme sledovať cestu Richarda po Thajsku. Postavu stvárňuje vtedy ešte mladší Leonardo DiCaprio, režisérom je Danny Boyle (ktorému vďačíme za také klasiky, ako je napríklad Milionár z chatrče).

Film predstavil ostrovný svet krajiny z celkom nového pohľadu. Krátko po jeho uvedení museli ostrov Phi Phi, kde bol natočený, uzavrieť, lebo ho doslova zaplavili turisti. Aj keď by ste si nevybrali práve tento ostrov, film vás určite bude inšpirovať k ceste do juhovýchodnej Ázie.

STRATENÉ V PREKLADE (2003)

www.youtube.com

Lost in Translation Official Trailer #1 - Bill Murray Movie (2003) HD

Vo filme Sofie Coppoly vás okrem dych vyrážajúcich japonských scenérií čaká aj skutočne hviezdna zostava s Billom Murrayom a Scarlett Johansson. Ide o stretnutie ich dvoch postáv v Tokiu. Film okrem iného citlivo spracováva tematiku stratenia sa počas cestovania a šok z kultúrnych rozdielov. Okrem vážneho posolstva prispieva skvelá práca s kamerou k pocitu, aby si divák bol istý, že si svoju ďalšiu letenku určite kúpi do Japonska.

DARJEELING S RUČENÍM OBMEDZENÝM (2007)

www.youtube.com

The Darjeeling Limited (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Film Wesa Andersona sa zaraďuje medzi jeho klasiky a navyše patrí medzi najlepšie cestovateľské filmy vôbec. Príbeh sleduje osudy troch bratov (stvárňujú ich Adrien Brody, Owen Wilson a Jason Schwartzman), ktorí sa po strate otca vydávajú do Indie v nádeji, že si k sebe znova viac nájdu cestu. Keďže cestujú vlakom, film podáva neskutočne detailný obraz o zložitej indickej kultúre – takže ak si ho pozriete, môže sa stať, že budete mať chuť prejsť sa týmito oblasťami.

V BRUGGÁCH (2008)

www.youtube.com

In Bruges Official Trailer #1 - Ralph Fiennes Movie (2008) HD

Hoci nie je klasickým cestovateľským filmom, kultová snímka Martina McDonagha právom patrí na náš zoznam: pred jej natočením totiž populárna kultúra nepoznala dielo, ktoré by predstavilo Bruggy do takej podrobnosti. Je to príbeh o dvoch nájomných vrahoch, ktorí sa snažia ukrývať v Belgicku – hrajú ich dvaja geniálni herci, Colin Farrell a Brendan Gleeson. Táto vynikajúca akčná komédia so zvláštnym humorom výrazne prispela k popularite Brúg, a to aj 15 rokov po svojom uvedení. Ak si pozriete film, určite nebudete mať žiadne pochybnosti o tom, že toto mesto je jednou z najlepších destinácií v Európe.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET