​4 krásne chorvátske ostrovy, na ktoré sa ľahko dostanete z Bratislavy

Objavte tento rok v Chorvátsku tieto nádherné miesta!

Foto: Unsplash

Leto sa rýchlo blíži, čo znamená oddych − vrátane dovolenky na pláži. V nasledujúcom článku sme pre vás zozbierali niekoľko úžasných chorvátskych ostrovov, na ktoré sa z Bratislavy dostanete pomerne rýchlo a s rôznymi alternatívami.

KRK

Ostrov Krk je s pevninou spojený moderným mostom a jeho ľahká dostupnosť láka rok čo rok množstvo turistov. Na jednom z najobľúbenejších dalmatínskych ostrovov sa turisti môžu ubytovať v pôvabných malých dedinkách s krásnou prírodou a množstvom piesočnatých pláží.

V krčmičkách sa ponúkajú miestne špeciality, ako sú šurlice (ručne vyrábané cestoviny) a kraby z Kvarnerského zálivu. Prírodu môžete spoznávať aj pešo alebo na bicykli, zastaviť sa na prehliadku jaskyne Biserujka alebo v Žlahtine na ochutnávku kvalitného bieleho vína.

​HVAR

Ostrov Hvar sa v poslednom čase stal jednou z najobľúbenejších chorvátskych destinácií. Rovnomenné mesto sa rozkladá okolo chráneného prístavu plného jácht − s obrovským dláždeným námestím a barokovou katedrálou v jeho centre. Nezabudnuteľným zážitkom je tu prechádzka po palmovej promenáde pozdĺž pláže a potom až k hradu na vrchole kopca. A môžete si byť istí, že z miestnej gastronómie a vínnej kultúry vám spadne čeľusť.

​RAB

Rimania pokrstili najzelenší ostrov v Kvarnerskom zálive Felix Arba, teda „Šťastný Rab", a je to tiež miesto, ktoré musíte navštíviť. Pri pohľade z Jadranu vyzerá osada ako obrovská stredoveká galeóna postavená z vyblednutého kameňa, s úzkymi strmými schodmi pre takeláž a štyrmi elegantnými zvonicami pre stožiare.

Dláždené uličky okolo románskych kostolov a kaštieľov vytvárajú za súmraku dokonale útulné miesto. Čo sa týka kúpania, na severnom pobreží ostrova sa nachádzajú nádherné piesočné zátoky, ktoré sú v Chorvátsku raritou. A podľa článku na CNTraveler určite ochutnajte rapašský koláč, charakteristický mandľový koláč ostrova, ktorý bol údajne prvýkrát vyrobený pri návšteve pápeža Alexandra III. v roku 1177.

​PAG

Pag má skôr pustý, púštny vzhľad, úplne odlišný od ostatných chorvátskych ostrovov. Pred stáročiami tu Benátska republika vyklčovala lesy, aby mohla dodávať drevo pre svoje galéry. Napriek tomu je tu fascinujúca atmosféra, skalnaté, mesačné prostredie, fantastické jedlo a množstvo hudobných festivalov.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET