3 tipy na nové a zaujímavé knižky na dlhé zimné večery

Pomaly si zvykáme na rytmus dlhých zimných večerov, ktoré sú ideálnym časom na splnenie si našich odkladaných letných čitateľským ambícií.

Foto: Žurnál

Zasadnite počas najkratších dní v roku k dlho odkladaným knižným titulom, alebo sa nechajte inšpirovať novými titulmi – pre seba, alebo ako tipy na vianočné darčeky.

Guernseyská literárna a koláčová spoločnosť (Tatran)

Foto: Tatran

Kniha, ktorej názov v origináli je The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Societyje historický román Mary Ann Shafferovej a Annie Barrowsovej, ktorý vyšiel v roku 2008. Príbeh sa odohráva okolo londýnskej spisovateľky, ktorá sa zblíži s obyvateľmi Guernsey, keď sa dozvie o knižnom klube, ktorý založili počas nemeckej okupácie počas druhej svetovej vojny.

Román je milou oslavou písaného slova a kúzla kníh, ako aj sily čítania a vzťahov, ktoré dokáže vytvoriť.Knižný klub, známy ako Guernseyská literárna a koláčová spoločnosť, pôvodne vznikol ako zásterka pre obyvateľov porušujúcich zákaz vychádzania počas nemeckej okupácie. Vyvinul sa do skupiny ľudí, ktorá spoločne prekonáva nepriazeň osudu a s pomocou postáv a autorov nachádza útechu a spojenie v knihách, ktoré im pomáhali pozdvihnúť ducha počas ťažkých časov. Román je písaný ako séria listov, čo dodáva príbehu hrejivosť a humor. Získal ocenenia pre svoje dojemné a pozorné zobrazenie lásky, vojny a podpory, ktorú možno nájsť v dobrých knihách a dobrých priateľoch. Usmievanie sa počas čítania zaručené!

Tam hore: Nevypovedané príbehy tatranských chát

Foto: Žurnál

Kniha od Sama Marca je zbierkou nevypovedaných príbehov z tatranských chát. Obsahuje príbehy, ktoré doteraz neboli zverejnené, a poskytuje jedinečný pohľad na tatranské chaty a zážitky ľudí s nimi spojené. Je to taká história mnohých tatranských osobností. Kniha sa vyznačuje prepracovaným grafickým materiálom a je dostupná v tvrdej väzbe. Získala veľmi pozitívnu čitateľskú odozvu a my garantujeme, že je to ten typ knihy, po ktorej občas siahnete len tak, aby ste sa jej dotýkali.

Najkrajšie zimné rozprávky z celého sveta

Foto: Stonožka

Toto je ako stvorené na zimné večery: Výber zimných príbehov z celého sveta – od Severnej Ameriky až po Sibír, od Číny kľudne po Škótsko. Spisovateľka Dawn Casey a ilustrátorka Zanna Goldhawk vytvorili čarovnú knižku blízku všetky generáciám.

Všade na svete bola zima bola vždy obdobím, keď si ľudia v teple pri ohni krátili nekonečné a tmavé večery rozprávaním príbehov. Po rušnom lete a jeseni sa im naskytol čas zastaviť sa, oddýchnuť si, tráviť čas spolu, snívať a fantazírovať. Objavte zamrznuté kraje so Snehulienkou, sprevádzajte hrdinov a hrdinky na dobrodružných cestách, ktoré preveria silu priateľstva. Hrdinovia, či už sú to zvieratká, alebo ľudia, nás presvedčia, aké dôležité je držať spolu, pomáhať si a vedieť sa tešiť zo života. Vďaka tejto knižke spomínajte na detstvo alebo sprevádzajte detstvom tých najmenších.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET