Päť miest, ktoré musíte zažiť v New Orleans

New Orleans je najobľúbenejšou turistickou destináciou na juhovýchode USA a zároveň najväčším mestom štátu Louisiana. Ako návštevník z Európy nebudete mať pravdepodobne na spoznanie mesta priveľa času. Preto sme pre vás vybrali päť miest, ktoré musíte v New Orleans navštíviť a zažiť.

Foto: Shutterstock


AUDUBON ZOO

Foto: Audubon Zoo

Ak zatúžite uniknúť mestskému ruchu, neworleanské zoo vám poskytne dokonalé zelené útočisko. Pochváliť sa môže mnohými jedinečnými zástupcami zvieracej ríše vrátane bielych aligátorov.

MESTO FESTIVALOV A IKONICKÉHO MARDI GRAS

Foto: Mardi Gras New Orleans

Karneval v New Orleans je najstarším známym festivalom Spojených štátov a jeho popularita atakuje obľúbenosť karnevalov v Benátkach či Riu de Janeiro. Najznámejším podujatím je Mardi Gras, ktoré sa už tradične koná na fašiangový utorok. Menšie hudobné a tanečné pouličné akcie sa konajú v každom ročnom období.

CITY PARK

Foto: unsplash

V mestskom parku s rozlohou 1300 hektárov sa nachádza botanická záhrada, múzeum umenia a lunapark pre deti. Nedávno pribudol vodný park. Na vyznávačov aktívneho oddychu čakajú tenisové kurty a golfové ihriská. Nezabudnuteľným zážitkom však môže byť už ranný beh popod mohutné koruny osemstoročných dubov.

STEAMBOAT NATCHEZ

Foto: unsplash

Najšarmantnejšie mesto USA môžete obdivovať aj z netradičnej perspektívy – z parníka. Dvojhodinové plavby sa konajú najmä počas voľných dní. Ceny jedál na palube sú vysoké, ochutnávku miestnych špecialít preto odložte na neskôr.

MAGAZINE STREET

Foto: Magazine Street

Na ulici, kopírujúcej trasu rieky Mississippi, stojí najvyšší počet farebných domov, typických pre New Orleans. Nie je núdza ani o obchody s originálnymi suvenírmi. Ak počas nákupov a prechádzok vyhladnete, môžete si vybrať z ponuky mnohých barov a reštaurácií.

New Orleans v číslach:

Foto: Pixabay

  • POČET OBYVATEĽOV: 383-tisíc, v aglomerácii takmer 1,3 milióna
  • ROZLOHA: vyše 900 km2, z toho vodná plocha 467 km2
  • ROK ZALOŽENIA: 1718
  • ZAUJÍMAVOSŤ: Nazývajú ho aj Hollywood amerického juhu, keďže sa v jeho kulisách nakrúcalo mnoho filmov. Najznámejší z nich je adaptácia drámy Tennessee Williamsa Električka zvaná Túžba.
AMI MÉG ÉRDEKELHET