Kam zájsť v "kráľovne Dolomitov", Cortine d’Ampezzo

V Cortine d'Ampezzo na vás čakajú reštaurácie ocenené michelinskými hviezdičkami, horské chaty a najväčší lyžiarsky okruh na svete.

Foto: Shutterstock

Cortina d'Ampezzo, známa ako "kráľovná Dolomitov", je výnimočné talianske mesto, ktoré si udržiava svoju exkluzívnosť. Nachádza sa v srdci Dolomitov a je považovaná za jedno z najluxusnejších miest na zimnú dovolenku v Taliansku. V súčasnosti sa pripravuje na obnovenie svojej slávy, keďže sa spolu s Milánom pripravuje na usporiadanie zimných olympijských hier v roku 2026, ktoré budú reprízou hier z roku 1956, vďaka ktorým sa Cortina dostala na medzinárodnú lyžiarsku mapu. Časopis Travel + Leisure priniesol tipy, kam sa v tomto legendárnom stredisku oplatí vydať za športom, zábavou, aj jedlom.

745 kilometrov zjazdoviek

Mesto ponúka širokú škálu atrakcií, vrátane svetoznámych lyžiarskych svahov, horských túr, výnimočnej kuchyne a pôsobivého nočného života. Cortina d'Ampezzo sa radí medzi najexkluzívnejšie destinácie v Taliansku a je súčasťou lyžiarskeho okruhu Dolomiti Superski, s viac ako 745 kilometrami zjazdoviek, čo ju robí najväčším lyžiarskym strediskom na svete.

Kde sa ubytovať:

Foto: radissonhotels.com

Grand Hotel Savoia Cortina d'Ampezzo, a Radisson Collection Hotel: Modernizovaná pamiatka v centre mesta s kúpeľmi a rodinnými apartmánmi.

Horský kúpeľný rezort Faloria: Drevený rezort obľúbený medzi pármi s romantickým podkrovným apartmánom.

Rosapetra Spa Resort: Malebný rezort s 33 izbami a siedmimi apartmánmi.

Nudiť sa tu určite nebudete:

Foto: Unsplash / Dario Morandotti

Dolomiti Superski ponúka viac ako 745 kilometrov zjazdoviek a 120 moderných vlekov. Ak sa sem vyberiete v lete, oblasť sa premení na raj pre cyklistov a turistov.

Tre Cime di Lavaredo: Malebná túra na najzubatejšie vrcholy Dolomitov s úžasnými výhľadmi.

Via Ferrata pri Cascate di Fanes: Príjemný výlet po krásnej trase, vhodný aj pre ferratových začiatočníkov.

Keď vás prepadne hlad:

Baita Piè Tofana: Chata Baita Piè Tofana, Je ideálne miesto na únik z mesta v lete a relaxačný úkryt v zime počas lyžovačky na horách.

Tivoli: Nádherné prostredie hotela Tivoli v spojení s výbornou pestrou kuchyňou pomohlo Cortine získať miesto na zozname najlepších lyžiarskych miest, ktoré môžete navštíviť kvôli jedlám oceneným michelinskou hviezdou.

Pontejel Bierstube Forst: Táto veselá krčma sa nachádza priamo v centre Cortiny a je zastávkou, ak máte chuť na studené pivo, mäkký praclík a tanier regionálnych údenín.

Keď budete mať chuť na nočný život:

Enoteca Cortina: Veľmi obľúbená vináreň, kde k výbornému vínku dostanete aj malý tanier s predjedlami.

Reštaurácia Col Drusciè 1778: Do tejto reštaurácie sa dostanete buď pešo alebo lanovkou. Odmena vám bude nie len výborné jedlo, ale aj nádherné výhľady.

Bar Sport: Malý bar s veľkou terasou, určite ho pri svojich potulkách neminiete.

Janbo: Po skončení podávania jedál sa stoly a stoličky odsunú a začína sa tanečná párty. Príďte radšej skôr, aby ste mali na parkete miesto.

Foto: Unsplash / Francesco La Corte

Najlepší čas na návštevu “kráľovnej Dolomitov” je január až marec, pokiaľ ste milovníkom zimných športov a chcete sa vylyžovať do sýtosti. Pokiaľ máte radšej turistiku alebo cyklistiku, navštívte toto malebné mestečko od júna až do septembra.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET