Dacia Dokker kempingautóvá alakítva

Nagyon kompakt kis autó, szuper áron.

Fotó: camperiz.com
A kempingezés egyre népszerűbb, de mit tegyen az, aki nem engedheti meg magának a méregdrága lakóautókat? Az ő segítségükre sietett a spanyol Camperiz cég, amely szériaautók utólagos átalakításával foglalkozik.

Legújabb munkájuk a Dacia Dokker modellen alapul: az alapcsomag nem sokkal több mint 5000 euró, így a kempingmodellé varázsolt Dacia teljes ára alig haladja meg a 20 ezer eurót. Vagyis jóval olcsóbb, mint a konkurens kompakt egyterűkből gyárilag kialakított kempingautók.

Fotó: diariomotor.com

A vevő ezért a pénzért a csomagtérbe beépített minikonyhát kap vízcsappal és gáztűzhellyel, 25 literes víztartállyal és 30 literes hűtőszekrénnyel. A kihajtható ágy 120 x 190 centiméteres. Az áramellátásról 95 Ah-s második akkumulátor gondoskodik, az elektromos készülékeket 12 voltos konnektorhoz vagy a két USB-port egyikéhez csatlakoztathatjuk.

www.youtube.com

New Dacia Dokker Camper 2021 | €20.000

Ha még több kényelemre vágyunk, további opcionális kiegészítőkkel szereltethetjük fel az autót: így például mobil WC, tetősátor, állófűtés, bicikli- vagy szörfdeszkatartó és az első ülésekhez illeszkedő gyerekmatrac is kapható a modellhez.

AMI MÉG ÉRDEKELHET