Digitális nomád új köntösben – Vonatokon él egy 17 éves német fiú

Már több mint félmillió kilométer van a háta mögött.

német vonat

Bár kétségtelen drágultak az utóbbi években az albérletárak, kevesen gondoltunk arra alternatívaként, hogy vonatokon utazva éljük mindennapjainkat. Egy tizenhét éves német fiú azonban elhatározta: albérlet helyett inkább vonatjegyekre költi pénzét.

Lasse Stolley 16 évesen döntött úgy, hogy a német vasút első osztályú járatait választja otthona és iskolája helyett. Azonban nem csak tengeti napjait, az utazással töltött időben ugyanis dolgozik és tanul. Az útiterv mindig frissül, aktívan dokumentálja életmódját honlapján.

Ezt is olvasd el! Távmunka Európában: ezekben a városokban járunk a legjobban anyagilag

Gyerekkorában családjával gyakran költözött, így az utazás állandó része volt az életének. Egy vele készült interjúban úgy fogalmazott, hogy számára teljesen természetes volt mindig máshol ébredni. Az otthon fogalma egyre jobban elmosódott számára.

www.instagram.com

Tizenhat évesen – szülei beleegyezésével – vágott neki a kalandnak.

Eladta ingóságait, hátrahagyta gyerekszobáját, majd 5888 euróért vett egy éves bérletet, amellyel igénybe veheti az összes németországi vasút első osztályú, nagy sebességű járatait. Ezek rendelkeznek alvókabinnal is, így éjszakára sem marad ágy nélkül.

A kezdeti alvatlanság után megszokta az éjszakai vonatozást is, már abban is van tapasztalata, hogy hogyan tervezze meg jól a napjait, és milyen felszerelésnek kell nála lennie. Az Alpoktól az Északi-tengerig Németország számos részét bejárta már.

A ruhatára pedig mindössze négy pólót, két nadrágot tartalmaz, természetesen az alsóneműk és zoknik mellett, illetve nyakpárnát, takarót, valamint a laptopját és zajkioltó fejhallgatóját is magánál hordja.

Ez is érdekelhet: Vonattal 2024-ben? Mutatjuk, hol érdemes kipróbálni Európában

Stolley a Businnes Insidernek kifejtette, hogy nagyjából 10 ezer euró volt a tavalyi költsége, amelybe beletartozik a különös életmódjának minden eleme: az univerzális bérlet, az étkezés, belépők és minden egyéb.

A Firstclass cikke szerint a fiú kizárólag az éjszakai vonatos lopástól tart, azonban már a vasúti társaságoknak felvetette, hogy amennyiben kell egy tapasztalt tanácsadó, ő szívesen segít.

AMI MÉG ÉRDEKELHET