DJ-szettek a világ legcsodásabb helyein

A Cercle Music projekt a világ legnagyobb nevű DJ-it köti össze a leghíresebb látványosságokkal, és ráadásul most videón is megnézhetjük őket – igazi bomba az érzékszerveinknek!

Fotó: YouTube

Ben Böhmer egy hőlégballonban a törökországi Cappadocia felett, Sébastien Léger az egyiptomi piramisoknál, Lee Burridge Bali szigetén, Fatboy Slim a brightoni kilátóban, az ARTBAT duó a riói Cukorsüveg-hegyen, Carl Cox a Chambord kastélynál – a Cercle Music élőben felvett DJ-szttjei egyszerre elégítik ki a szórakozás és az utazás iránti vágyunkat.

Még sehol sem volt a teljes életvitelünket, így az utazási szokásainkat is alapjában átalakító járványhelyzet, amikor a francia Cercle Music 2019-ben „a világ látványos pontjairól közvetített élő DJ-szettekért" kiérdemelte a neves DJ Awards elismerést a technikai újítások kategóriájában. Azóta az utazáshoz és az elektronikus zenéhez kapcsolódó élményeink nagy része áttevődött a virtuális térbe, így még nagyobb népszerűségre tettek szert a csupán négy évvel ezelőtt indult Cercle Music grandiózus videói.

Derek Barbolla a párizsi Sorbonne hallgatójaként azzal is múlatta az időt, hogy DJ-barátairól készített amatőr filmfelvételeket. A szomszédok panaszai miatt azonban egy idő után a szetteket már nem lehetett négy fal között előadni, így izgalmas külső helyszínek után kezdtek kutatni barlangoktól a szajnai hajókig. A projekthez hamarosan új emberek csatlakoztak, közösen pedig létrehozták a Cercle Music kezdeményezést, amelynek az első hivatalos dobása DJ Møme fellépése volt az Eiffel-torony alsó szintjén. A buli sikere beindította a csapatot: bár a fő helyszínek továbbra is Franciaország különböző természeti és épített csodái, néhány éve alatt körbejárták a világot Tahititől Norvégiáig, Bolíviától Indiáig, Jerevántól Szingapúrig.

A számos látványos videó közül kettő is kötődik Romániához: OXIA tavaly a sinaiai Peleş-kastélynál lépett fel, míg BOg az ország párizsi nagykövetségének otthont adó impozáns palotában adta elő szettjét.

Az eddigi legnépszerűbb Cercle-videó:

www.youtube.com

Boris Brejcha @ Château de Fontainebleau, France for Cercle

Az eddigi talán legszebb helyszín:

www.youtube.com

Nicola Cruz live at Iguazú Falls in Argentina for Cercle

A biztosan legmeglepőbb helyszín:

www.youtube.com

HVOB live at Copa del Sol in Careyes, Mexico for Cercle
AMI MÉG ÉRDEKELHET