Táto krásna európska dedina s malebnou architektúrou je ideálna na zimný oddych

Pyrenejská dedina Ordino má lanovky, ktoré vás vyvezú na najvyšší bod v regióne, len pár metrov od susednej krajiny.

Foto: visitandorra.com

Túto európsku dedinu označil časopis Express "ideálnou" na zimný útek vďaka malebným stredovekým domom a úžasným možnostiam výletov. Andorrská dedinka leží v pohorí Pyreneje a je to správne riešenie ak hľadáte alternatívnu dovolenku mimo pláže.

Ordino je pre tých, ktorí chcú za svoje peniaze získať o niečo viac ako vo väčšine európskych destinácií, vzhľadom na uvoľnené daňové zákony Andorry. V dedine sa toho deje veľa, vrátane zimných športov, nádhernej histórie, architektúry a skvelého prístupu do prírody.

Kameň a bridlice, čo vás chytia za srdce

Foto: visitandorra.com

Vidiecke prostredie je pretkané nezameniteľnou andorrskou architektúrou - kamenné domy s bridlicovými strechami, ktoré vás určite chytia za srdce. Domy však nie sú jedinými architektonickými skvostami, pretože energiu do mesta vnášajú aj rôzne kostoly.

Kostol Sant Corneli a Sant Cebria, ako aj kostol Sant Marti sú skromné, ale napriek tomu vyzerajú úžasne, najmä s dramatickou horskou kulisou naokolo.

Železná história

Históriu železiarskeho a oceliarskeho priemyslu pripomína séria sôch venovaných robotníkom v železiarstve. Sochy sú rozmiestnené pozdĺž náučného chodníka, ktorého absolvovanie trvá približne pol dňa a je to skvelý tip na výlet úplne pre každého. Medzitým sa môžete vydať aj do bane Llorts, aby ste si vyskúšali, ako vyzeral pracovný deň v tejto bani.

Pyrenejské lyžovanie a výhľady

Foto: ordinoarcalis.com

Turisti sa v oblasti Ordino najčastejšie venujú lyžovaniu. V stredisku sa nachádza lanovka a sedačková lanovka, ktoré vás vyvezú na vyhliadku na vrchole Tristaina vo výške 2 701 metrov. Tu stojíte len niekoľko metrov od Francúzska a môžete si vychutnať úžasný 360-stupňový výhľad.

Neďaleký Národný park Vall de Sorteny je zas biosférickou rezerváciou UNESCO, ktorá na ploche tisíc hektárov oplýva pôvodnou a chránenou flórou a faunou.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET