Spojenie stredomorskej krásy a histórie: Kalábria

Špička „talianskej čižmy“ je jedinečný región, ktorý láka turistov svojimi nádhernými stredovekými mestami a úžasnými prírodnými krásami. Kalábria je čarovné a zároveň fascinujúce miesto, kde môžete objaviť to najlepšie z pokladov južného Talianska.

Foto: Italy.it


Catanzaro

Foto: Italy.it

Hlavné mesto regiónu, Catanzaro, sa nachádza na vysokom kopci a ponúka úžasnú panorámu na okolitú krajinu a Iónske more. Historické centrum mesta sa pýši mnohými krásnymi budovami, vrátane katedrály Duomo di Catanzaro a zrúcaniny normanského hradu. Slávna pešia ulica Corso Mazzini je lemovaná kaviarňami a obchodmi a je skvelým miestom, kde si môžete vychutnať atmosféru mesta.

Neďaleko mesta sa nachádza Lido di Catanzaro s príjemnými piesočnatými plážami a krištáľovo čistou vodou. Pestrá miestna kultúra a prírodné krásy vytvárajú spolu toto mesto naozaj čarovným.

Vibo Valentia

Foto: Italy.it

Toto malebné mestečko sa nachádza na pobreží Tyrhénskeho mora. Má bohaté historické dedičstvo, ktoré zachovali stredoveké hradné múry a normandský hrad. V centre mesta sa nachádza nádherná katedrála Santa Maria Maggiore e San Leoluca, ktorá návštevníkov oslní svojimi vnútornými freskami a zdobeným stropom. Pôsobivé je aj okolie Vibo Valentia s piesočnatými plážami, ktoré sú ideálne pre relaxáciu.

Reggio Calabria

Foto: Italy.it

Bývalé hlavné mesto regiónu, Reggio Calabria leží na brehu Messinskej úžiny. Stredoveké katedrály, úzke uličky a impozantné námestia starého mesta lákajú k objavovaniu. Promenáda Lungomare ponúka nielen úžasný pohľad na sicílsku Messinu, ale aj príjemné prechádzky pozdĺž pobrežia a typické juhotalianske reštaurácie s miestnymi špecialitami. Básnik Gabriele d'Annunzio opísal túto promenádu ako „Il piú bel chilometro d'Italia“ – najkrajší kilometer Talianska.

Tropea – Pobrežie bohov

Foto: Italy.it

Poloha mesta na vrchole útesu nad plážou je jednoducho veľkolepá, má pohľadnicovú scenériu. Spodok skál je od Tyrhénskeho mora oddelený pomerne úzkym pásom piesku – tento úsek sa nazýva len „Costa degli Dei“, teda pobrežie bohov. Tropea je aj architektonicky mimoriadne zaujímavá: staré mesto má 15 kostolov a kláštorov, vrátane normanského dómu zo začiatku 12. storočia. Najlepší výhľad na Tropeu sa nám odkrýva z obrovskej skaly vyčnievajúcej z mora, na ktorej sa nachádza kláštor Santa Maria dell'Isola postavený v 7. storočí. Za jasného počasia môžete dokonca vidieť aj sopečný ostrov Stromboli.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET