Turisták tömege utazott Dubajba idén

Az expóval elég keményen felpörgették a forgalmat.

Fotó: Shutterstock

Idén sokkal több látogatót vonzott az Emírségek fővárosa, mint eddig valaha. Igaz, Dubajban minden a látványosságokról szól: a turista unatkozni biztosan nem fog a sivatag közepén épült mesterséges oázisban.

A Dubai Expóra összesen 24 millió turista érkezett, a nagyszabású programsorozatra nagyon látványos elemekkel készült Dubaj, megépült a világ legnagyobb óriáskereke, különleges új hoteleket húztak fel és a nagyon futurisztikus jövő múzeumát is átadták a közönségnek.

Fotó: Shutterstock

A jövő múzeuma

2022 első felében összesen 7 millió utazó érkezett a városba, ami a tavalyi évhez képest hatalmas, 183%-os növekedést jelent, írja a turizmus.hu. Hogy ez pontosan mekkora mennyiséget jelent szobafoglalások terén? A dubaji szállodai létesítmények összesen 18,47 millió vendégéjszakát adtak el.

Visszavárja a vendégeit

A járvány ellenére a hotelek átlagosan 74%-os kihasználtsággal működtek – ennek valószínűleg az is az oka, hogy az országban nem volt olyan szigorú a járványkorlátozás és az oltások terén is megengedőbbek voltak, mint a télen is meleg, kedvelt desztinációk. Távol-Kelet vagy a karibi térség például elég óvatosan engedte vissza a turistákat. Míg a világ nagy részén lezárások voltak, több oltást is kértek beutazáshoz, plusz még friss COVID-tesztekkel is bizonyítani kellett, hogy a turista nem jelent veszélyt a célország lakóira, addig Dubajban igen kényelmesen lehetett beutazni. AzEgyesült Arab Emírségek úgy tűnik, ezt a sok turistát újra vissza tudja csábítani a közeljövőben, hiszen nem véletlenül kapta meg 2022-ben a Tripadvisor Travellers’ Choice díját is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET