Dublin rejtett szépségei

Az egyik legnehezebb kihívás a pubelkerülő túra.

dublin
Fotó: Shutterstock

Cikkünk előző részében Szent Patrik napjának tiszteletére bekukkantottunk a zöldbe öltözött Dublinba. Most pedig olyan programokat és helyeket ajánlunk, amiken jobban megismerhetjük az ír város igazi énjét.

Fotó: Shutterstock

A Temple Bar titkai

A város híres szórakozónegyede egy külön világ! A pubokban mindig ír zene szól, isteni pinteket mérnek, a hangulat már kora délután a tetőfokára hág, a zegzugos utcák apró dizájner boltjai pedig különleges portékákat kínálnak.

A Trinity Collage könyvtára

Az ódon egyetem olvasótermébe lépve hirtelen mintha Roxfortban találnánk magunkat. Hatalmas, elvarázsolt tér, rafináltan faragott falépcsők és boltívek, valamint több tízezer kötet vár ránk. Miután bejártuk a mesebeli birodalmat (szánjunk rá időt bőven!), nézzük meg az itt őrzött 9. századi ereklyét, a Kellsi Kódexet is.

Fotó: Shutterstock

Vajon a létra is többszáz éves?

Múzeumjárás a Guinnessnél

Hétemeletnyi sörtörténelem, a cégalapító dolgozószobája és persze sörkóstolás. Az írek nemzeti italukról világszínvonalú interaktív kiállítást terveztek. A tetőről nyíló 360°-os panoráma és a malátaillatú gyárlátogatás felejthetetlen emlék.

Látogatás a Kilmainham börtönben

A brit koronától való függetlenedésért évszázadokig fáradhatatlanul harcoló Írország történelmének sötét oldalát ismerhetjük meg a szürke falak között. Lázadók és forradalmárok ezrei raboskodtak a ma már múzeumként bejárható, korabeli használati tárgyakkal gazdagon berendezett cellákban.

Fotó: Shutterstock

Az Átkelés Dublinon kihívás

Joyce az Ulyssesben tette fel a kérdést: vajon át lehet-e jutni Dublin városközpontján úgy, hogy egyetlen pubot sem érint az ember? Kemény dió, de teljesíthető! Próbáljuk ki önállóan vagy célirányos, vezetett séta keretében, garantáltan jól fogunk szórakozni!

Áttáncolt éjszaka

Dublintól elválaszthatatlan az élőzene és a néptánc is, ezért okvetlenül áldozzunk egy vidám estét a folklór oltárán! Kiváló helyszín erre a Button Factory, a Whelan's vagy az O’Donoghue’s. Akár a 16. századi ceili, akár a feszes sztepptánc kipróbálása mellett döntünk, nem fogunk csalódni!

AMI MÉG ÉRDEKELHET