Új elektromos Audi - két kerékkel

Magas felszereltségű fully ebike-ot dobott piacra az Audi. Hagyd otthon a kocsit, jöhet a monti!

Fotó: Audi Media Center
Úgy tűnik, nemcsak a négykerekűek piacából óhajt kiszakítani szegmenseket az Audi elektromos részlege, hanem az e-bringa-hullámot is szeretné meglovagolni. Szerencsére a felszereltség alapján adntak a minőségre is, ezt támasztja alá a Sram váltórendszer, az összteló és a dropper post, az állítható ülésmagasság.

Fotó: Audi Media Center

Sokoldalú elektromos mountain bike-ot mutatott be az Audi az Egyesült Királyságban, amelyet úgy terveztek, hogy megbirkózzon a legkülönbözőbb terepekkel és e-biciklizési igényekkel, legyen szó dombokon való száguldástól terepjáráson át könnyed túrázásig. A 180 mm-es rugóútnak, a széles kerekeknek és a terepgumiknak köszönhetően a legnagyobb erőssége azonban egyértelműen a lejtmenet. A részben könnyített alumíniumból, részben karbonból készült enduro vázon a dropper postnak köszönhetően a felhasználók jobban tudnak reagálni az akadályokra és a terepviszonyok változására. A sram váltók garantálják a gyors alkalmazkodási lehetőséget a terepviszonyokhoz.

Fotó: Audi Media Center

A 250 wattos Brose villanymotor maximális forgatónyomatéka 90 Nm, az erőforrást a vázba épített, 720 Wh kapacitású Fantic Integra akkumulátorcsomag látja el energiával. Az Audi elektromos hegyikerékpárja négy menet-üzemmódot kínál: Eco (maximális hatótávolság), Tour (elektromos boost túrázáshoz), Sport (dinamikus haladáshoz) és Boost (teljes mértékű elektromos hajtás emelkedőkön). A legfontosabb információkat (például a sebesség vagy töltöttségi szint) a kormányon elhelyezett digitális kijelzőről olvashatjuk le.

A három vázméretben forgalmazott, limitált szériás kétkerekű ára 8500 fonttól indul.

Fotó: Audi Media Center

AMI MÉG ÉRDEKELHET