Le kellett venni az Airbnb-ről az Oscar-jelölt szállást a túlzott érdeklődés miatt

Vasárnap este, a 96. Oscar-gálán díjazták az Egy zuhanás anatómiája című filmet a legjobb eredeti forgatókönyvért, most azonban más okokból került a téma a központba.

Justine Triet filmje, az Egy esés anatómiája elnyerte többek között a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma díját, januárban bezsebelt két Golden Globe-díjat, majd a vasárnapi Oscar-gálán a legjobb eredeti forgatókönyvért járó aranyszobrot is megkapta.

A filmért azonban nemcsak a szakma, de a mozizók is lelkesedtek – olyannyira, hogy az még egy francia falu életét is teljesen felforgatta.

For the past year, Sandra, her husband Samuel, and their eleven-year-old son Daniel have lived a secluded life in a remote town ...

ANATOMY OF A FALL - Official Trailer

A filmben feltűnő település Villarembert, egy mindössze pár száz lelket számláló hegyi falu, közel az olasz határhoz. Itt található az a kunyhó, amely kitüntetett szerepet kapott a díjakat zsebelő sikerfilmben: kis túlzással a krimi egyik karakterének is nevezhetnénk, főleg azért, mert az emeleti erkély kulcsfontosságú volt a cselekmény szempontjából.

Az otthonos házikók nem a forgatás kedvéért húzták fel, ez ugyanis egy létező, az Airbnb-n keresztül foglalható szállás – írja a Thrillist. Ráadásul viszonylag olcsó, ugyanis mindössze 90 eurót kértek egy éjszakáért.

Röviddel azután, hogy ennek híre ment, a fennmaradt szabad éjszakákat egész évre előre lefoglalták a filmrajongók.

Ennek azt gondolhatnánk, hogy a szállásadó rendkívül örülhetett.

twitter.com

Csakhogy a ház tulajdonosának, Pascaline Lebordaisnak egy nyugodt perce sem volt az elmúlt hetekben. Egyre csak utasította el az újságírói megkereséseket, végül az Airbnb-ről is kénytelen volt levenni a hirdetést. Lebordais a Thrillist riporterét is elhajtotta, mint mondta, csak azt szeretné, ha végre békén hagynák őt. Azt sem érti, miért a kunyhóval, és miért nem a filmmel foglalkoznak az emberek.

Egy ideig tehát nem lesz lehetőségünk megszállni a kunyhóban, de a környéken sok hely bérelhető, ha legalább kívülről megtekintenénk a híres házat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET