Ha tényleg egyedül szeretnél lenni: íme a világ 5 legelhagyatottabb szállodája

Sokan álmodoznak olyan nyaralásról, ahol a lefoglalt szálláson kívül szinte senki sem tartózkodik. Szerencsére a gondolat néhány szállodatulajdonos fejében is megfordult már, így a magányos pihenésre vágyó utazók számára is akadnak azért szállások a Földön.

Fogo Island Inn – Kanada 

A Kanadához tartozó, az ország keleti partjainál elhelyezkedő Fogo-szigeten található szálloda földig érő üvegablakai miatt a vendégeknek lélegzetelállító kilátásban lehet részük: egyik oldalról a tenger, másik oldalról pedig a zord új-fundlandi táj határolja. Az sem lehetetlen, hogy a vakáció alatt lundákkal (puffinokkal), bálnákkal és úszó jéghegyekkel találkoznak majd a vendégek. Emellett a 29 szobás szállodában az élményét a tetőtéri szaunák és jacuzzik teszik pihentetőbbé.

Juvet Landskapshotell – Norvégia

A norvég Sylte 411 fős településétől is 15 kilométerre található Juvet Landskapshotell annyira privát, hogy óriási üvegablakain még a függönyt sem kell behúzni.

A hotelhez hét „kilátószoba”, három „madárház” és egy hetven négyzetméteres, két hálószobás lakrész tartozik, aminek az „Író kuckója” nevet adták. A modern skandináv stílusban felépített szálloda a természet közepén található, így onnan pár perc alatt elérhetők a sűrű erdők, zubogó vízesések és a meredek hegyvonulatok. Természetesen egy étterem is helyet kapott területén, ahol a fogásokban elsősorban a helyi hozzávalók, ízek jelennek meg.

White Desert Whichaway Camp – Antarktisz

Ha azt gondoltad volna, hogy az Antarktiszon nincsenek turisták számára kialakított szállodák, akkor tévedtél.

Közülük talán a legegyedibbnek a White Desert számít, ahol mindösszesen 12 vendég tud csak megszállni egyszerre. A közel 70 méter magas jégszikla árnyékában pihenő űrkorszakot megidéző kapszulák igazi luxuskörnyezetet kínálnak a világ egyik legzordabb környékén.

A szállásokat tavak százai veszik körbe, melyeken végigkajakozva felfedezhetjük a környék jégbarlangjait, majd egy hatfogásos degusztációs menüvel zárhatjuk a napot.

Explora Patagonia – Chile

A chilei luxushotel több mint 4,5 órára található a legközelebbi repülőtértől, ráadásul még mobilhálózat sincs a környéken.

A Torres del Paine Nemzeti Park területénén belül található szálloda hegyvonulatokkal és erdőkkel van körbevéve, melyet a javaslatok szerint érdemes lóháton körbeutazni. Aki ide látogat, hatféle felfedező túrából választhat, amiknek során saját tempóban is megismerkedhetnek az UNESCO bioszféra-rezervátum kulturális és geológiai örökségeivel. A szálloda egyébként nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, így a szobák is környezetbarát módon lettek kialakítva.

Hotel Budir – Izland

Fotó: Shutterstock

Egy kétórás autóútra indulva Rejkjavíktól elérhető a fekete sziklákkal, gleccserekkel és tengerrel határolt Hotel Budir, ahol garantáltan találkozhatunk az izlandi nyugalommal. A környéken a hegyek között túrázhatunk, vízre szállhatunk egy-egy hajós túra keretében, de bálnalesre és lovaglótúrákra is mehetünk. A szálláshelyen összesen 28 szoba kapott helyet, melyek közül mindegyikből csodás kilátás nyúlik.

(Forrás:Times, Condé Nast Traveler, Venue Report)

AMI MÉG ÉRDEKELHET