Ez az elektromos egykerekű még a hegyre is felmegy

A kínai InMotion cég bemutatta új elektromos egykerekűjét, amely az erős motor mellett 120 km hatótávolságot és állítható felfüggesztést kínál.

Fotó: InMotion

Az új InMotion Adventure egykerekű jármű villanymotorjának maximális teljesítménye meghaladja a 12 lóerőt, amihez 200 Nm forgatónyomaték társul, így a felhasználók viszonylag könnyedén megmászhatják az 50%-os lejtőket is.

Fotó: InMotion

Az elektromos mountain bike-ok sokak számára hozzák közelebb a hegyi kerékpározás élményét, de a villanytechnológia ennél extrémebb túrázási módot is kínálhat. Például az új InMotion Adventure elektromos egykerekűvel. A különleges jármű közúton akár 110 km/h-val is száguldhat, és 2,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 50 km/h-ra – ugyanakkor terepen is elemében van. Kétféle üzemmódot kínál: a stabilabb és simább Comfort hosszabb akkumulátor-üzemidőt biztosít, míg Sport nagyobb teljesítményt és sokkal dinamikusabb haladást ígér.

A beállítások egy alkalmazáson keresztül módosíthatók a felhasználó mobiltelefonján.

A kereket körülvevő négy akkumulátor teljes kapacitása 2400 mAh, az intelligens menedzsment pedig képes minden egyes cellát valós időben nyomon követni. Az InMotion szerint ez a megoldás maximálisan 120 km-es hatótávolságot biztosít, és a gyorstöltés segítségével egy óra alatt elérhetjük a 80%-os kapacitást.

Nyolc fokozatú lengéscsillapítás

www.youtube.com

INMOTION Adventure Launch Event 2023

A 16 hüvelykes kerék az IPX6, az akkumulátor pedig az IPX7-es szabványnak megfelelően vízálló, így az egykereküzőknek akkor sem kell aggódniuk, ha felhőszakadás éri őket. Az elektromos jármű nyolc fokozatú lengéscsillapítást kínál az intenzív off-road szakaszok, például az ugrások és a meredek emelkedők kezeléséhez, megvédve a felhasználó térdét.

A konfiguráció finomhangolható a vezető súlyának és haladási stílusának megfelelően.

Az egykerekű emellett széles lábtartókkal, 1500 lumenes, állítható fényerejű fényszóróval és "autóminőségű" hátsó lámpákkal rendelkezik. Az alapár 3300 dollár az Egyesült Államokban.

AMI MÉG ÉRDEKELHET