Kempingezz az elektromos Mini Coopereden!

Nemcsak környezetbarát, hanem még a természetet is szereti

Fotó: BMW Group

Az új elektromos meghajtású Mini Cooper SE és Countryman All4 mindent megtesz, hogy legálisan vadkempingezhess. Se benzinkút, se hotel nem kell a romantikus nyaraláshoz, vagy egy kis feltöltődéshez a tesóddal, barátoddal. És ez az igazi szabadság!

www.youtube.com

The 2021 MINI: What's New?

Bár a MINI modelljeit inkább városi autóként használják, az ügyfeleknek nem kell lemondaniuk a kempingezés örömeiről sem – a brit márka ugyanis tetősátrat dobott piacra, amelyet utólag is fel lehet szerelni az elektromos Cooper SE, illetve a plug-in hibrid Cooper SE Countryman ALL4 modellekre.

Fotó: BMW Group

A tetősínekre szerelhető sátor könnyen használható, a gázrugóknak köszönhetően pár másodperc alatt magától „kinyílik" a biztonsági zárak kioldását követően. A két személynek menedéket nyújtó sátorba összehajtható alumínium létrán juthatunk be, a nyári melegben feltekerhető ablakokon pedig szúnyoghálók óvnak minket a kéretlen látogatóktól.

Fotó: BMW Group

A gyártó szerint az aerodinamikus módon kialakított tetősátorház nem növeli a járművek légellenállását, és így az energiafogyasztást sem. A 184 lóerős elektromotor által hajtott MINI Cooper SE hatótávolsága meghaladja a 200 km-t a WLTP-ciklus szerint, míg a 220 LE összteljesítményű Cooper SE Countryman ALL4 crossover 59 km-t képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban.

AMI MÉG ÉRDEKELHET