Elektromos robogó a BMW-től

Környezetkímélő és nagyon sportos robogó, rövid utakra.

Fotó: BMW

A BMW bemutatta az új CE 04 elektromos robogót, amivel elégedettek leszünk, ha szeretünk gyorsulni, és az autópályán sem kell szégyenkeznünk rajta. Mondjuk messzire ne menjünk vele, legjobb, ha városban vagy rövid ingázásokra használjuk.

Hosszú szülés volt

Az új CE 04 modellel a BMW Motorrad tovább folytatja a városi agglomerációkat célzó elektromobilitási stratégiáját. Az elektromos robogó az eredetileg 2017-ben bemutatott BMW Motorrad Concept Link és a 2020-ban leleplezett, gyártás közeli BMW Motorrad Definition CE 04 végleges sorozatgyártásra érett változata. A modern és látványos Light White fényezést az első és oldalsó fekete elemek, illetve a „lebegő" ülés teszik még hangsúlyosabbá. A divatteremtő, teli kerekek és az oldalsó, a dizájnba integrált oldaltámasz szintén egyedivé teszi a megjelenést.

120 km/h, 130 km-es hatótávolság

Fotó: BMW

A tisztán elektromos erőforrás maximális teljesítménye 42 LE (31 kW), aminek köszönhetően az energikus kétkerekű a klasszikus „lámpától rajtolás" és 0-ról 50 km/órára gyorsulás versenyszámában 2,6 másodperces eredményt ér el. A 120 km/h-s végebesség pedig a főutakon és az autópályaszakaszokon is elegendő a villámgyors haladáshoz.

A BMW CE 04 akkumulátorának kapacitása 8,9 kWh, ami nagyjából 130 kilométeres hatótávot biztosít.

Mindez elegendő a károsanyag-kibocsátástól mentes napi motorozáshoz a városban és környékén, vagy akár kisebb túrákhoz is munka után vagy hétvégén.

Gyorstöltővel is, de inkább kis utakra

A lítium-ion akkumulátor az integrált töltőberendezéssel tölthető hagyományos háztartási csatlakozóról, úgynevezett wallboxról vagy nyilvános töltőállomáson.

Teljesen lemerült akkumulátor esetén a töltési idő ideális esetben 4 óra és 20 perc.

Az opcionálisan rendelhető (az alapfelszereltségű 2,3 kW helyett 6,9 kW teljesítményű) gyorstöltő esetében a töltési idő 1 óra 40 percre csökken, teljesen lemerült akkumulátornál. Ha az akkumulátort 20% és 80%-ig feltöltjük, a töltési idő mindössze 45 perc az opcionális gyorstöltő használatával. Az otthoni wallboxról vagy nyilvános töltőállomáson való gyorstöltéshez Mode 3 töltőkábel szükséges.

Biztonságos gyorsítás

Fotó: BMW

Az új BMW CE 04 kipörgésgátló rendszerekkel is elérhető, amely a belső égésű motorral felszerelt BMW motorkerékpárok ASC rendszeréhez hasonló. Az ASC a motor nyomatékát a hátsó kerék kipörgéséhez képest korlátozza. Az opcionálisan rendelhető kiegészítő (DTC) még biztonságosabb gyorsítást tesz lehetővé, főleg döntött helyzetben, a szintén feláras (a széria ABS helyett rendelhető) ABS Pro pedig egy dőlési szenzor segítségével a kanyarokban is segíti a fékezést. A jármű alapfelszereltségként háromféle menetprogramot tartalmaz: „ECO", „Rain" és „Road". A kiegészítő „Dynamic" menetprogram gyári extraként rendelhető, még agilisabb gyorsulással ruházva fel a robogót.

Helló, BMW CE 04!

youtu.be

The new BMW CE 04 – Powerful and Energetic
AMI MÉG ÉRDEKELHET