Ezek a helyek tökéletes a testi-lelki feltöltődésre

Ha jól esne lelassulni egy picit.

Julia Roberts az Ízek, imák, szerelmek című 2010-es filmben

Fotó: Profimedia

A stresszes, rohanós mindennapokból jót tesz néha a kiszakadás, hogy testileg-lelkileg is ellazuljunk és feltöltődjünk. Az alábbi négy európai úti cél tökéletes lehetőséget nyújt erre.


Lábnyom nélküli felfedezés – Horvátország, Olaszország, Svédország

Egyre több szálloda, légitársaság és utazásszervező cég szentel nagyobb figyelmet a fenntarthatóságra, többek között a Sea Nomads vízi kirándulásokra specializálódó cég. A természet közelségére vágyók számára tökéletes választás az úgynevezett seatrekking, mely során az utazók minimális ökológiai lábnyomot hagynak a tenger-, illetve vízpartok mellett közlekedve, Horvátország, Olaszország vagy éppen csodás Svédország tájain.

Az általános napi program magában foglalja a napindító jógát, melyet úszás, búvárkodás és túrázás követ, a nap végén pedig az utazók a szabad ég alatt, sátorban hajtják álomra a fejüket.

A Sea Nomads a kezdőket is szeretettel várja, akik egy rövid kiképzés kapnak a program elején, valamint a cég minden szükséges felszerelést – búvárruhát, hálózsákot, matracot – biztosít számukra.

Egy kezdő besorolású négy éjszakás utazás ára 392 fonttól (kb. 460 euró) indul.

Ez is érdekelhet: Ezek a varázslatos európai kisvárosok egy nap alatt bejárhatók

Jóga és kirándulás a fjordok között – Norvégia 

A Book Retreats ajánlata hatnapos elvonulást kínál Norvégia fjordjai, kristálytiszta tavai és erdői között. Az Oslótól nagyjából 2 órára található táborhelyen a vendégek glamping jurtákban szállhatnak meg, melyek a sátrazást kényelmesebb körülmények között eltölteni vágyóknak kedvez, például kényelmes ágyakkal.

Az erdő közepén található táborhelyről számos túraútvonal vezet a vízesésekig és kilátókig.

A napi program egyik fontos jellemzője a telefonmentesség, az utazók két jógaórán, vezetett túrán és meditáción vesznek részt, de van szabadidejük is, melyet csak magukra figyelve tölthetnek el. A napot tábortűz mellett, növényi alapú vacsorával zárják.

A hatnapos kiruccanás alapára 531 dollár (kb. 492 euró).

Művészet, kirándulás és jóga – Olaszország

Az Olaszország közepén, Lazio régiójában található Pescosolido településén egy vidéki épületkomplexumban tölthetnek el ötnapos művészeti és relaxációs elvonulást a jelentkezők. A programok között szerepel a jóga, a kerámiázás és a kirándulás.

A csomag ára 552 dollártól (kb. 511 euró) kezdődik.

Szinte ingyen várja a fiatalokat Szardínia: Fillérekért szállhatunk meg 35 év alatt az olasz túraútvonalon

Wellness, workshopok és jóga – Portugália 

A Book Retreats egy másik ajánlatában hétnapos wellness-spa elvonulás várja a testileg-lelkileg megfáradt utazókat a Portugália déli csücskén található Faro városában. A résztvevők a Moodz Spa & Resort-ban kapnak szállást, ahol jógaedzések, játékos programok, workshopok, meditáció és vegetáriánus, illetve vegán fogások várják őket.

A program részét képezi a Farótól nyugatra található Lagos meglátogatása is, a vendégek szabadidejükben pedig a szállás wellness és spa szolgáltatásait élvezhetik.

A csomag ára 492 dollár (kb. 455 euró).

AMI MÉG ÉRDEKELHET