Épül Európa legmenőbb vidámparkja

Londonban épül a Paramount Pictures park, a tervek szerint 2024-re nyithat meg.

Fotó: Facebook

A London Resort szórakoztató park a jóslatok szerint az első 25 évben 50 milliárd angol fontot hoz majd a szigetországnak és ez lesz a világ első karbonsemleges vidámparkja.

A projekt korábban Paramount Kent és Paramount Park London néven futott, most London Resortra keresztelték. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb befektetése a tervek szerint 2024-re készül el Kentben, Gravesend és Dartford között, a Swancombe-félszigeten. Becslések szerint 2038-ig összesen 17 000 embert foglalkoztatna a park, ebből csak az építőipari alkalmazottak száma 6000 fő lesz.

Ipari terület helyett hullámvasút

Fotó: Facebook

A Swancombe-félsziget Kentben

Kentben egy most még ipari területként használt, közel 900 hektáros félszigetre épül a tematikus park, amely a tervek szerint ssszesen 50 attrakcióval rukkol majd elő: a legmodernebb hullámvasútaktól az azték piramison át, középkori várkalandokig nagyon vegyes lesz a szórakozási lehetőség. A tervben már szerepel, hogy a középkortól a 23. századig, a jövőig repítik a látogatókat. A vidámpark zónái a The Studios, The Woods, The Kingdom, The Isles, The Jungle, Starport és High Street neveket kapták. A beruházók már most tervezik, hogyan és mivel lehetne majd továbbfejleszteni a a London Resortot.

Víziparkot, konferenciaközpontot és sportpályákat is szeretnének mellé építeni.

A látványterveken az is látszik, hogy a park bizonyos részein más-más kulturális témát dolgoznak majd fel, hiszen a kupola világítása változtatható, ha időszaki műsort tűznek ki. A „brit Disneylandnek" is nevezett vidámparkban lesz egy 2000 férőhelyes színház és egy hatalmas szórakozóhely is.

A befektetőknek egy 25 000 oldalas (!) tanulmányban kellett részletezniük, hogyan válik majd ez az ipari terület az ország legizgalmasabb szórakoztató- és üdülőhelyévé néhány év alatt. Az elemzés azt ígéri, hogy rengeteg embert foglalkoztatnak majd, ráadásul ez lesz az első karbonsemleges vidámpark a világon, ahol még zöld park és vadon is lesz.

A London Resort szórakoztató park látványtervei:

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


AMI MÉG ÉRDEKELHET